zbyt mało miejsca aby sprawnie operować przy czujnikach, chociaż słyszałem że są tacy szpece co dają radę, ale podkreślam słyszałem nie widziałem, robota szybka tylko trzeba mieć kanał :szeroki_usmiech
Slaby akumulator?
Zwiń
X
-
Slaby akumulator?
Witam zostawilem autko na kilka tygodni w garazu i tak na ok raz na tydzien odpalalem go na kilka minut.Teraz od kiedy zaczalem nim znowu jezdzic zauwazylem ze po zapaleniu silnika doslownie na ulamek sekundy mrugnie mi kontrolka ABS i chyba od ASR.Jak zaraz po tym zgasze silnik i zapale to juz tego nie ma.Chyba gdzies sie spotkalem z taka opinia ze moze to byc objaw slabego akumulatora ale rozrusznik kreci normalnie i nic nie czuc zeby byl slaby.
-
-
Witam serdecznie. Tak te kontrolki zapalają się przy zbyt niskim napięciu. Odpalanie na kilka minut mija się z celem. Lepiej trochę rzadziej ale na dłużej by doładował się akumulator i odparowała wilgoć z silnika. Dobrze też wtedy włączyć ogrzewanie i nadmuch by przesuszyć wnetrze. Pozdrawiam.Witek
Komentarz
-
-
Re: Slaby akumulator?
Zamieszczone przez mmdkWitam zostawilem autko na kilka tygodni w garazu i tak na ok raz na tydzien odpalalem go na kilka minut.Teraz od kiedy zaczalem nim znowu jezdzic zauwazylem ze po zapaleniu silnika doslownie na ulamek sekundy mrugnie mi kontrolka ABS i chyba od ASR.Jak zaraz po tym zgasze silnik i zapale to juz tego nie ma.Chyba gdzies sie spotkalem z taka opinia ze moze to byc objaw slabego akumulatora ale rozrusznik kreci normalnie i nic nie czuc zeby byl slaby.
Komentarz
-
Komentarz