Czy ktoś może się podzielić swoim doświadczeniem z użytkowania Octavki z silnikiem 1,6 102 KM na gaz.Prosze o wypowiedzi użytkowników którzy mają samochód od nowości i przynajmniej 100 tys km przebiegu .Zastanawim się nad zakupem samochodu z takim silnikiem i chciałbym coś więcej się dowiedzieć -czy gaz nie niszczy silnika czy nie ma dodatkowych problemów eksplatacyjnych itp.Pozdrawiam.
Pomocy - niefabryczne radio w OII FL rozładowuje akumulator
Zwiń
X
-
Pomocy - niefabryczne radio w OII FL rozładowuje akumulator
Jak w temacie
Jakikiś czas temu podłączyłem do mojej Octavi II FL
niefabryczne radio Alpine X300
zakupiłem odpowiednią przejściówkę oraz separator antenowy
i radyjko pięknie gra
jakiś czas temu zauważyłem pewne kłopoty przy uruchamianiu samochodu
stwierdziłem że radio po wyłączeniu rozłądowuje akumulator
sprawdziłem napięcia na kostce zasilającej i nie znalazłem pinu który podaje zasilanie tylko po uruchomieniu stacyjki auta (zawsze tak było w aucie).
Pomocy jak podłączyć radio aby nie padał mi akumulatorDenis
-
-
Niestety radio Alpine wymaga do poprawnego podłączenia podpięcia pod stacyjkę - zobacz w instrukcji montażu radia. Konstrukcja radia powoduje, że pobiera tym plusem całkiem znaczny prąd, co prowadzi do wyładowania akumulatora.
Ja wyprowadziłem + ze stacyjki z tej puszki bezpieczników po lewej stronie kierowcy. Było sporo wolnych miejsc do obsadzenia. Zmierz miernikiem, gdzie u Ciebie jest + po przekręceniu stacyjnki i wystarczy tylko wcisnąć w wolne miejsce kabelek zakończony taką blaszką jak jest w kostce ISO do radia.
Podpinasz bezpiecznik (mini) np. 5A, czy też 10A i masz problem z głowy.
Powodzenia.
Komentarz
-
Komentarz