Wielkie sorki. Faktycznie nie spojrzałem dokładnie i za szybko klepnąłem na wyślij. Jeszcze raz sorry.
[O1] mechanizm szyb - demontaż
Zwiń
X
-
[O1] mechanizm szyb - demontaż
Dziś kupiłem w końcu upragnioną octavie. Przed zakupem posprawdzałem czy wszystko działa jak powinno i tak było. Wróciłem autem od sprzedającego 200 km, pojeździłem pozałatwiać co miałem pozałatwiać (obiad u mamy i wróciłem do domu. Przed chwilą odwoziłem kumpele do domu, wyjeżdżamy z parkingu i nagle łup! Patrzę - nie mam z tyłu szyby. Ok, auto do niej do garażu, a po powrocie do domu na neta i archiwum forum przeszukałem - wiem co jest grane.
Pytanie mam jednak takie: jak zdemontować boczek w drzwiach? Czy to te kilka torxów które widać? Czy jeszcze jakieś ukryte? Gdzie są zatrzaski żeby ich nie połamać? Czy w ogóle trudna to robota?
I teraz pytanie numer dwa: jak zdemontować i wymienić mechanizm szyb? Czy da sobie z tym radę osoba, która przy autach niewiele robiła? Czy może lepiej jechać z tym do serwisu?
Pomóżcie żeby ten pierwszy dzień, który miał cieszyć, żalem się nie zakończył...
-
-
Hehehe - winszuje wyboru. Jak poczytasz to forum to zobaczysz co następnie "poleci" w twojej Octavce Co do demontażu to śruba jest jeszcze w rączce - jest ona złożona z elementów. Musisz delikatnie podważyć plastik (najlepiej od góry). Jak wyjdzie ten kawałek to będziesz miał w głębi dojście do śruby . Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadosCzyzbym wybral nieodpowiednio? Co jest nastepne na liscie usterek?
będzie dobrze :szeroki_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Spokojnie shados - to były żarty Choć jestem użytkownikiem Octy od 2 lat ( kupilem auto 6 letnie) i jak tak sobie poczytałem co pada to faktycznie po jakimś czasie padło. Mialem już problem własnie z szybką która pewnego dnia opadła, wycieraczki też odmówiły posłuszeństwa ( czyszczenie mechanizmu) ...itp. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez modrzew24Hehehe - winszuje wyboru. Jak poczytasz to forum to zobaczysz co następnie "poleci" w twojej Octavce Co do demontażu to śruba jest jeszcze w rączce - jest ona złożona z elementów. Musisz delikatnie podważyć plastik (najlepiej od góry). Jak wyjdzie ten kawałek to będziesz miał w głębi dojście do śruby . Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz