Witam panowie. Czytam to forum i nic z tych x i y nie rozumiem. Mam pytanie jak manualnie skasowac servis po wymianie oleju i filtrow w skoda octavia II z 2004 roku!. Prosze o porady...
oil service za 1500km jak skasowac
Zwiń
X
-
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=12030&start=0 da się, musisz pokombinować bo nie pamiętam dokładnie jak, zamiast dwóch pokręteł używasz jednego :P
Komentarz
-
-
LongLife
Witam,
Jestem nowym posiadaczem Skody Octavii Tour TDI, wyświetla mi się komunikat "Service.... km" przeczytałem ten temat i proszę o wyjaśnienie co oznacza poniższe zdanie:
1) "Ręczne kasowanie inspekcji powoduje automatyczne przestawienie licznika na stałe okresy serwisowe (bez LongLife)" ,
głównie co oznacza
2) "przestawienie licznika na stałe okresy serwisowe" oraz,
3) co znaczy LongLife.
Dowiedziałem się że koszt usunięcia komunikatu w serwisie to 10 zł.
PS. Rozrząd i cały osprzęt oraz oleje wymieniałem niecałe 7 tyś km temu.
Pozdrawiam i dziękuję.
Rafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafik_kol1) "Ręczne kasowanie inspekcji powoduje automatyczne przestawienie licznika na stałe okresy serwisowe (bez LongLife)" ,
głównie co oznacza
2) "przestawienie licznika na stałe okresy serwisowe" oraz,
3) co znaczy LongLife.
3 - zmienne okresy serwisowe, wymiana olejów, filtrów itp. co 15-50tys. km w zależności od wielu czynników.
Odnośnie "automatycznego przełączenia" na serwisy co 15kkm sprawa jest dyskusyjna, bo u mnie to kompletnie nie działało, musiałem przełączyć z longlife'a na stałe okresy vag-comem.
Podsumowując, kasuj ręcznie i serwisuj co 15tys. km, tak będzie najlepiej
Komentarz
-
-
hmm..
mi to się pokazuje (nie kasowałem nic, olej wymieniam systematyczenie co 15 tys.), odpalam jade - wiem co mam
czy to że wyskakuje "service" przeszkadza wam ?
można nic nie robić, bląd/komunikat skasuje się przy jakiejś większej naprawieSkoda i nie tylko: Skoda, warsztaty, opinie
Komentarz
-
-
chelbek, w sumie to można też cały czas jeździć na trybie awaryjnym i kiedyś się to naprawi przy wymianie silnika. Ten komunikat ma nam przypominać o zbliżającym się terminie wymiany oleju, mi on jest brdzo przydatny i kasuje go zawsze po wymianie oleju, dzięki temu mam pewność, że jak się następnym razem pojawi komunikat to znaczy, że zrobiłem kolejne 15.000 km i nie muszę sobie nigdzie zapisywać ani pamiętać bo mam przypominacz.
Komentarz
-
-
powracajacy napis service now!
Witam!!Chciałbym ta droga zapytac czy ktorys z kolegów miał podobny problem jak ja.wykasowuje recznie napis service now,wskakuje zaraz srednie spalanie mysle sobie problem usuniety,wyłaczam zapłon i ponownie właczam a tu zonk znowu piszczy i wyskakuje service now.Wychodzi na to ze usuwam komunikat ale przy ponownym uruchomieniu znowu sie pojawia.Moze cos robie nie tak ale wydaje mi sie ze chyba mam uszodzony komputer ma moze ktos jakis pomysł na rozwiazanie mojego problemu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ellarturWitam panowie. Czytam to forum i nic z tych x i y nie rozumiem. Mam pytanie jak manualnie skasowac servis po wymianie oleju i filtrow w skoda octavia II z 2004 roku!. Prosze o porady...
X i Y to przyciski na desce rozdzielczej są zresztą opisane w tej procedurze, który jest który.
Jakby nie było dalej jasne to załączam obrazek przycisk A=X, przycisk B=Y.Załączone plikiPozdrawiam,
Maciek
Komentarz
-
Komentarz