W sumie nieważne gdzie się śpi, byle nie padało na głowę.
5,5 litra płynu do spryskiwaczy pod samochodem!!!
Zwiń
X
-
5,5 litra płynu do spryskiwaczy pod samochodem!!!
Rano pod przednim zderzakiem znalazłem wielką kałużę płynu do sprysków! A mieści się tego u mnie 5,5litra- chyba ze względu na spryskiwacze reflektorów. Kto ma pomysł co mogło się popsuć lub rozszczelnić? Po zalaniu nowego płynu nie od razu cały wywaliło, tylko zaczęło powoli kapać, a po nocy zastałem znowu wielką kałużę. Ma ktoś jakiś pomysł?Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
-
-
Zamieszczone przez opsiaMoże miałeś zalany letni, były przymrozki, zamarzł i może zbiornik gdzieś pękł.Piotr
Kto pierwszy ten lepszy, ale...to druga myszka bierze serek.
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pon 02 Lis, 09 07:37 ]
Zamieszczone przez kowal 2002PiotrPP, ale niestety zderzak by się przydało. Na razie spróbuj wyjąć lampę i kratkę w zderzaku wtedy trochę więcej widać. może zauważysz wyciek...
Komentarz
-
-
Jest na wierzchu, ale na tej fotce zbiornik wygląda na dwa razy mniejszy od mojego(chyba ze względu na spryski reflektorów). U mnie nie da się go wyciągnąć do góry bo połowa zachodzi w lewo pod błotnik i blokuje każdy ruch.Skoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
Komentarz
-
-
Bardzo możliwe, może uparłem się, że mam jakiś wielki ten zbiornik, ale faktem jest, że od góry nie da rady go wyciągnąć. Skończy się widzę tak, że po prostu zaprowadzę auto do jakiegoś mechanika i niech szuka przyczyny...szkoda, bo naprawione samodzielnie cieszyło by bardziejSkoda Octavia I kombi, Laurin&Klement, 1.9TDi ASZ, 150KM. To już niestety przeszłość. Wygląda na to, że poszła w dobre ręce.
Komentarz
-
-
W moim przypadku pękło dno zbiornika (5,5l) tuż przy takim występie w kształcie małego walca, utrzymującego zbiornik we właściwej pozycji. Tworzywo zbiornika jest termoplastyczne, i wszystko dało się ładnie "zaspawać" lutownicą. W tym miejscu warto wgrzać grubszą warstwę z podobnego tworzywa jako wzmocnienie (np. z jakiegoś plastykowego pudełka).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiotrPPEvil, jak się tam dostać: od spodu, czy wyjąć reflektor. Zdejmowałeś zderzak?
Jak będzie patrzeć od góry, to między reflektorem a zbiornikiem, powinien wchodzić wężyk, na króciec z zbiornika, jak wchodzi to postaraj się go głębiej wcisnąć. Jak nie wchodzi, to poszukaj może gdzieś wisi i stamtąd ucieka płyn.
Najlepiej to otworzyć maskę zalać wodą, i patrzeć skąd cieknie, najlepszy sposób. Potem wypryskać wszystko na szybę aby nie zamarzło i naprawiać .
Komentarz
-
Komentarz