Zamieszczone przez szkoda
problem - alu fele nie chca zejsc
Zwiń
X
-
Sa rozne, od polania czyms piasty, zeby puscilo, przez bawienie sie w jazde na poluzowanych srubach ( trzeba luzowac z glowa ), mozna opuscic auto na mocnym lewarku najlepiej przy dodatkowo podpartym aucie z odkreconymi srubami i poruszac autem, wtedy czasem kolo pusci. Mozna tez jak kolo jest w gorze i auto dobre podparte, uzyc bardziej radykalnych srodkow jak mlotek gumowy itd.
Przy alu feldze zawsze mozna dojsc do styku piasty z felga i tam popsikac jakims penetratorem, a na przyszlosc brzeg piasty z tarcza czy bebnem posmarowac smarem miedziowanym.
Komentarz
-
-
Re: problem - alu fele nie chca zejsc
Zamieszczone przez markowskiHej,
macie jakis patent na alusy ktore przykleily sie do piasty? z tylu zeszly bez wiekszego problemu, z przodu nie chca sie odkleic.)) Wersja hardcore to jazda z poluzowanymi śrubami.
A żeby tak się nie stało na przyszłość to trzeba przed montażem koła oczyścić piastę z rdzy i błota które na rancie centrującym piastę się osadza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaRS TDiJa proponowałbym młotek i kawałek deski. Przypier***** aż zaskoczy. Mama ma tak co sezon w W203 na seryjnych felgach. Perswazja czyni swoje))) No chyba że bagażnik masz dobrze zaopatrzony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaRS TDikazik4x4, masz rację... dlatego na lato zastosuję smar, o którym pisali koledzy wyżej
człowiek całe życie się uczy.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Może się Wam to wydać śmieszne ale mi kiedyś pomogło polanie piasty Pepsi Colą. Trafiło mnie to w drodze i nie miałem dokładnie nic żeby "poprosić" w akcie desperacji polałem piastę Colą i poczekałem 5 min. Felga zlazła jak gumka z wacka po wszystkim. :diabelski_usmiechSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janusz35ja stosuje metodę "na kopa". Kilka kopnięć w oponę i felga "odskakuje" od piasty. W gazażu dobry jest duży gumowy młotek- jeżdzenia z poluzowanymi (szczególnie alusami) nie polecam. Polecam za to smar miedziowy na styk piast z felga.
Komentarz
-
-
namo
-
No i zalatwione. Niestety patenty z kreceniem kolami, psikaniem wd40, kopaniem w kolo nie daly rade. Dala za to rade o ile dobrze pamietam Krysia :zlosnik: czyli spory mlot u pana wulkanizatora przy trasie torunskiej (otwarte 24h). Puknal w obie oponki w sprytny sposob majac auto na porzadnym podnosniku i gra gitara. Za wymiane 2 kolek nawet nie mieli ceny - poprosili zebym co laska napiwek do puszki uiscilpozdrawiam
Markowski
OI AXR 06 185@377
Komentarz
-
Komentarz