Zamieszczone przez shado
Prawy tylni zacisk Octavia 1,8 t kombi
Zwiń
X
-
Prawy tylni zacisk Octavia 1,8 t kombi
Witam drodzy znawcy
Mam problem z prawym tylnym zaciskiem, mianowicie tak jakby nie odbijał i cały czas czuje jak mi trzymał..przy ruszaniu słychać takie jakby ocieranie..z przodu po prawej stronie również coś takiego słychać i przy skręcie w prawo również..byłem u mechanika, coś tam z tyłu porobił z jakąś sprężynką,przeczyścił i powiedział, że jest to przypadłość tych zacisków oraz, że nowy mechanizm kosztuje ok 1000 zł. Jak to można naprawić, ewentualnie w okolicach Krakowa jakieś firmy mogące to 'zregenerować' i czy można kupić jakiś zamiennik ewentualnie?
Pozdrawiam
Bbottomless red piggybank
-
-
Z tylnym zaciskiem, to może być wina dźwigienki ręcznego wychodzącej z zacisku, która się zatarła i nie odbija. Zaciągnij ręczny, potem go spuść i zanurkuj pod samochód i spróbuj w nią postukać np. kluczem do kół (poznasz ją po lince ręcznego). Jeśli odbije w tym momencie do końca, to pewnie masz winowajcę i zacisk do wymiany. :roll:
Pocieszające jest to, że np. w Intercarsie w poniedziałek kupiłem dokładnie ten zacisk za 380 zł, z czego 140 będzie do zwrotu po oddaniu starego. To jest zacisk regenerowany. Za nowy powiedzieli 340. Zasadniczo przednie zaciski są jeszcze tańsze (dużo popularniejsze).
Komentarz
-
-
Sprawdź czy klocki zużywają sie oba w jednakowym stopniu
U mnie była zapieczona tulejka w której "pływa zacisk" i też nie odbijał, klocek wewnętrzny był zużyty a zewnętrzny jak nowy.
Mechanor grzał palnikiem ale ruszył przesmarował i gra
pozdrawiamJest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
Była O2 BXE
Była O1 1.8T + automat
Komentarz
-
Komentarz