Zamieszczone przez szkoda
Piszczenie w siliku!
Zwiń
X
-
Piszczenie w siliku!
No właśnie myślałem, że tym się rożni filtr węglowy od zwykłego, że nie zaśmierdzi :roll:Tagi: Brak
-
Piszczenie w siliku!
Mam problem bo na wolnych obrotach piszczy głośno w okolicach tłumika drgań i słychać metaliczny odgłos! co to może być?? :?: to silnik 1.9 TDI 90KM
...........skoda......
-
to włąsnie może być napinacz paska wielorowkowego/wielorolkowego a dokłądniej łożysko w tym kółko napinającym. Część kwalifikuje sie raczej do wymiany choć ja również mam taki objaw już od 30 tyś km i narazie zapominam cały czas ze mam to do zrobienia
Pozdrawiam
Komentarz
-
Mialem cos podobnego w 110KM. Po wymianie paska, rolek i napinacza [+pompa dodatkowo] problem momentalnie zniknal. Obstawiam podobnie jak kolega lakatus.[1] Octavia Kombi 1.9TDI, 2001, 81kW [110KM], AHF,
[2] Octavia 1.9TDI, 2004, 81kW [110KM], ASV,
Komentarz
-
Prawdopodobnie to będzie to ale niewiem ile to będzie kosztować napewno drogo :shock:..........skoda......
Komentarz
-
MatioS51 wpisz w szukajkę "sprzęgiełko alternatora". To sprzęgiełko padając wykańcza rolke napinacza i cały napinacz. Jak wymienisz napinacz to wydasz 250 pln a nowy wytrzyma 2 m-ce. Przy okazji trzeba wymienić rolke zwrotną paska (jak masz klime) koszt 90 pln a też może mieć luzy. Po kompleksowej naprawie spokój na 100tys km. Wszystkie części w oryginale są firmy INATomek
Komentarz
Komentarz