Hej. Niestety mam problem. Od jakiegoś czasu w trakcie deszczu albo wizyty na myjni za i pod fotelem pasażera pojawia się woda. Czasami aż ją fizycznie czuć na wykładzinie.
Mój mechanik stwierdził że jest to kwestia nieszczelności podszybia a co za tym idzie woda dostaje się do filtra kabinowego. Jest jedno ALE. Mianowicie przed fotelem oraz pod schowkiem jest sucho. Filtr także.
Przejrzałem forum ale większość podobnych sytuacji dotyczy miejsca przed fotelem zarówno u kierowcy jak i pasażera. U mnie tam jest sucho.
Wyczytałem także o konieczności przepchania kanalików odprowadzających wodę. Gdzie się one znajdują?
Gunship, jeżeli wodę masz za fotelem pasażera to masz przeciek tylnymi prawymi drzwiami. Należy zdjąć boczek z drzwi i powinna być na drzwiach naklejona folia. Mogła ze starości popękać albo się odkleiła i woda przecieka do środka. Taka folia samoprzylepna kosztuje w salonie firmowym 18 zł. Miałem ostatnio to samo, po naklejeniu folii problem rozwiązany.
Hej. Ten temat też przewałkowałem. Dorwałem się do podszybia, wyczyściłem i przesmarowałem. Tak czy siak muszę je wymienić bo widocznie prawa skrajnia jest już wyrobiona i kiepsko przylega do szyby.
Co do drzwi nie pomyślałem o tym. Już dzisiaj mi się nie chce po raz drugi iść do garażu więc zostawię ten temat na jutro.
Podłącze się, po deszczu mam wodę na progach drzwi pasażera, prawie wlewa się do środka. Czy to może być wina uszczelki? Czy bywa, że jest to coś innego?
Dużo z Was pisze o problemie z wodą, też go miałem. Jeśli któryś z Was ma szyberdach to proponuje udrożnić wężyki odprowadzające wodę z szyberdachu, u mnie pomogło w 100%. Pzdr
Ja już wiem co jest u mnie. Nad drzwiami mam pęknięcie uszczelki od zewnętrznej strony. Woda nalewa się do środka uszczelki i spływa ku jej dołowi docierając ostatecznie do progu drzwi.
Mnie niestety dzisiaj to spotkało , wchodzę do samochodu i pełno wody pod nogami pasażera
(pod siedzeniem kierowcy ) Posiadam szyberdach ..
Co polecacie od czego zacząć ?
Lałem dziś wodę do tych kanalików odprowadzających wode z szyberdachu i normalnie woda spływa tą gumową końcówką .
Hm.. wody było pełno pod siedzeniem pasażera (tył lewy) troszkę mnniej z przodu pod nogami pasażera
Dużo z Was pisze o problemie z wodą, też go miałem. Jeśli któryś z Was ma szyberdach to proponuje udrożnić wężyki odprowadzające wodę z szyberdachu, u mnie pomogło w 100%. Pzdr
Czytać, czytać i jeszcze raz czytać :diabelski_usmiech
Komentarz