Ładniutkie, kurcze pomału zaczynam żałować, że się nie szarpnąłem na RS, ale może za 3 lata jak wejdzie O3 :twisted:
[O1] AGR spalanie ponad 8 litrów
Zwiń
X
-
[O1] AGR spalanie ponad 8 litrów
Od jakiegoś czasu mam strasznie duże spalanie wychodzi coś ponad 8 litrów realnie. Robie na baku ledwo 600km ( trasa + miasto raczej bez korków) i już się zapala rezerwa.
Skoda Octavia 2001 AGR zrobiona na 120km/295 NM. Przebieg 191 tyś w kraju.
Olej i wszystkie filtry wymieniane regularnie ostanio 2 miesiące temu.
Kąt wtrysku na wykresie nad zieloną linią tj 89 jednostek.
Korekcje dawek na cyl :
1 -0,48
2 0,21
3 0,38
4 -0,16
Logi na 4 biegu:

Aukto ciągnie wyśmienicie do przodu.
Na postoju raz mam obroty 903 a raz 880 tak falują. Jak wcisnę trochę gazu to się unormują do 903 ale za jakieś 10 sekund znowu falują i trzepie wtedy lekko budą.
Aha jak wejdę sobie w basic settings tam gdzie zamyka się i otwiera egr to jak jest na
EGR ON to obroty są własnie 880 i dawka paliwa skacze w dużym zakresie od 3,6-5,3 a jak na OFF to jest 903 i daweczka 3,8-4,0.
Możliwe że to przez ten kąt wtrysku i np. zapchany EGR ?
Kata nie ma.
-
-
Jesli masz vaga to nie bedzie problemu zebys mogl sobie wyregulowac kat wtrysku na fasolkach kola pompy wtryskowej. Masz za wczesny kat wtrysku, pewnie twardo silnik pracuje i klekocze i apetyt tez moze miec wiekszy.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Jak już jesteśmy w temacie to daj mi jakieś namiary na intrukcję jak to zrobić bo do agr nie znalazłem.Zamieszczone przez bradleyJesli masz vaga to nie bedzie problemu zebys mogl sobie wyregulowac kat wtrysku na fasolkach kola pompy wtryskowej. Masz za wczesny kat wtrysku, pewnie twardo silnik pracuje i klekocze i apetyt tez moze miec wiekszy.
A logi OK ??
Zmienie kąt i napisze co to dało...
Komentarz
-
Komentarz