Ładniutkie, kurcze pomału zaczynam żałować, że się nie szarpnąłem na RS, ale może za 3 lata jak wejdzie O3 :twisted:
[O1] AGR spalanie ponad 8 litrów
Zwiń
X
-
[O1] AGR spalanie ponad 8 litrów
Od jakiegoś czasu mam strasznie duże spalanie wychodzi coś ponad 8 litrów realnie. Robie na baku ledwo 600km ( trasa + miasto raczej bez korków) i już się zapala rezerwa.
Skoda Octavia 2001 AGR zrobiona na 120km/295 NM. Przebieg 191 tyś w kraju.
Olej i wszystkie filtry wymieniane regularnie ostanio 2 miesiące temu.
Kąt wtrysku na wykresie nad zieloną linią tj 89 jednostek.
Korekcje dawek na cyl :
1 -0,48
2 0,21
3 0,38
4 -0,16
Logi na 4 biegu:
Aukto ciągnie wyśmienicie do przodu.
Na postoju raz mam obroty 903 a raz 880 tak falują. Jak wcisnę trochę gazu to się unormują do 903 ale za jakieś 10 sekund znowu falują i trzepie wtedy lekko budą.
Aha jak wejdę sobie w basic settings tam gdzie zamyka się i otwiera egr to jak jest na
EGR ON to obroty są własnie 880 i dawka paliwa skacze w dużym zakresie od 3,6-5,3 a jak na OFF to jest 903 i daweczka 3,8-4,0.
Możliwe że to przez ten kąt wtrysku i np. zapchany EGR ?
Kata nie ma.
-
-
Jesli masz vaga to nie bedzie problemu zebys mogl sobie wyregulowac kat wtrysku na fasolkach kola pompy wtryskowej. Masz za wczesny kat wtrysku, pewnie twardo silnik pracuje i klekocze i apetyt tez moze miec wiekszy.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bradleyJesli masz vaga to nie bedzie problemu zebys mogl sobie wyregulowac kat wtrysku na fasolkach kola pompy wtryskowej. Masz za wczesny kat wtrysku, pewnie twardo silnik pracuje i klekocze i apetyt tez moze miec wiekszy.
A logi OK ??
Zmienie kąt i napisze co to dało...
Komentarz
-
Komentarz