Zamieszczone przez Udesky
problem z zapalaniem po całej nocy na parkingu
Zwiń
X
-
problem z zapalaniem po całej nocy na parkingu
przez około 10 sekund podczas pierwszego uruchomienia silnika np .po nocy na parkingu nie zapala na styk tylko trzeba go kręcic przez około 10 sekund zanim zaskoczy. problem ten powtarza sie nie regularnie i dotyczny tylko pierwszego zapalania zimnego silnika, następne zapalania idą na styk. mechanicy rozkładają ręce a ja wymieniam część po części,. razujcie pomóżcie w czym tklwi problem. ciśnienie na pompie ok, świece nowe, kable nowe, wtryski czyste, wynieniony też regulator ciśnienia paliwa na nowy a proble dalej sie powtarza. niektórzy uważają że przez te 10 sekund nie ma sygnału na wtryski i delatego nie zapala ale ja juz nie wiem co jeszcze można wymienić. dodam że chodzi o skodę octavia 1.6 sr z gazem i sekwencją. pomóżcie. czekam na propozycje. czy miał ktoś taki problem?kuba
-
-
przewpraszam wszystkich ze nie odpisywałem wczesniej ale mam pracowity dzień i niesyety nie przed kompem.informuję, że tak wynmieniłem tez alkumulator, a na pytanie o kody to powiem że się nie znam i sprawdzenie błędów wykonał warsztat mechaniczny- ps.uważany przezemnie za poważny. pozatym to poszedłem za rada jednego z użytkowników i podczas gaszenia silnika podaję gazu i jak samochód jest na obrotach to wyłączam silnik i narazie przez dwa dni jest oki. zobaczymy wiec co bedzie dalej i bede weas informował- jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie. pozdrawiam. acha dodam jeszcze że paliwo tankuje trylko na sprawdzonych stacjach i do benzyny dolewał płyn do czyszczenia wtrysków- oczywiście co pewien czas z uywagi na fakt, że częściej jeżdżę na gazie.
[ Dodano: Pią 13 Lis, 09 10:37 ]
pozatym to jeszcze pompowtrysdkiwaczy nie robiłem, ale mogę się nieznać w temacie- czy w silnikach benzynowych tez one są?
[ Dodano: Pią 13 Lis, 09 10:38 ]
na pytanie że skoro kręci to po co wymieniać powiem, że jak kręcę silnik cały czas to zapala nmi się kontrolka od smarowania, wieć kręcę go na 2 lub 3 razy przez 3-4 sekundy
[ Dodano: Pią 13 Lis, 09 10:50 ]
acha dodam jeszcze że komputer od gazu tez wymieniłem bo tak jak wspomniałem to powiedzieli mi też że sygnał nie dociera do wtrysków przez te 10 sekund i dlatego nie zapala- kolejna bujda za która oczywiście kazali sobie zapłacic- du... a nie mkechanik.pozdrawiam
[ Dodano: Sro 10 Mar, 10 11:38 ]
powiem wam wam chłopaki, ze ostatecznie po kilku dniach padła mi pompka paliwa a po jej wymianie wszystko ustało. wieć to była głowna przyczyna takiego zachowania sie mojego autka-cana pompki z wymiana 430 złotych- jak komuś cos sie takiego wydarzy piszcie pomożemy,doradzimnykuba
Komentarz
-
Komentarz