Zamieszczone przez Jarek_wawa
zaparowane szyby
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez trytonkoledzy a co sądzicie o preparatach przeciw parowaniu szyb może to jest rozwiązanie problemu
p.s. mycie 3-4 razy w roku szyb od wew. + wymiana filtra kabinowego/pyłkowego raz do roku i oczywiście sprawny układ wentylacyjny to wystarczy by z szyb szybko znikała "mgła" :wink:
Komentarz
-
-
Jarek_wawa, kolego masz racje. Jak jeździłem na ECO to rano nic nie parowało. A na AUTO to od razu po władowaniu dupska do auta zaczynało po jakimś czasie parować.
Zrobiłem tak jak pisaliście żeby osuszyć auto bez klimy czyli tryb ECO i co?? dzisiaj rano wsiadam ten sam dystans do pracy i co na twarzy?? :yay: nic nie parowało :szeroki_usmiech mało tego całą drogę do pracy pokonałem bez włączania nawet ECO i dzisiaj padał deszcz więc szybciej powinno wystąpić zjawisko parowania.
A jak jeździłem na AUTO to następnego dnia parowały nawet jak na dworze nie padało i było sucho.
leszekmw nie muszę zaglądać pod maskę bo widzę po spalaniu na postoju co pokazuje komputer na AUTO i co na ECO oraz lekko inna praca silnika na AUTO. Jeśli chcesz wiedzieć to tak na AUTO kręcą się oba wentylatory a na ECO nie.Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Środek z Shella, 6,95 zł na ich stacji. Nie działa. A przyłożyłem się do roboty, najpierw, przy dodatniej temp., wyczyściłem dokładnie szyby od wew., dalej napsikałem tego środka i "wyglancowałem" (jak się to u nas mówi ). I lipa. Smugi wielkie na przedniej szybie, cała jakaś taka lekko przysmużona. Dopiero jak nawiew tylko na szybę to ne było żadnych smug.
Po kilku dniach wypucowałem starą metodą, bez tego środka i już jest super.
I jedna fajna rzecz: jak czyści się przednią szybę to warto ustawić ciepły nawiew na nią i czyścić w tym nawiewie. Bardzo ułatwia robotę i pomaga likwidować smugi.Załączone pliki
Komentarz
-
-
ostatnio na tvn turbo robili test zaparowania szyb i czym to najlepiej usunac i tak po kolei kto wygral :
1. szampon do wlosow dla dzieci bambino
2. preparat antyparowy
3. ziemniak
4. cebula
a wlasnie powieccie mi taka rzecz. Ostatnio wymianialem nagrzewnice i odpieli mi kabel od klimy. Jest pusta, jest sens w zimie ja nabijac?
Komentarz
-
Komentarz