amperek, zobacz na ta aukcje. http://www.allegro.pl/item974617083_...owe_2010r.html ile jest chetnych na te oponki i cena wydaje się dość dobra
[O1] centralny zamek
Zwiń
X
-
[O1] centralny zamek
Witam
Mam centralny tylko z kluczyka jutro zakładam sterowanie żeby działał z pilota i mam szybkie pytanie czy jak zamykacie auto kluczem to odrazu zapala sie dioda ma drzwiach, bo ja po zamknięciu auta muszę jeszcze 2 razy przekręcić klucz (tak jak bym zamykał) aby ta dioda sie zapaliłaOctavia 1,8 20V
-
-
Re: centralny zamek
ja miałem tak samo ,albo uszkodzony jest któryś z wyłączników krańcowyh w któryś drzwiach ( jak za drugim czy trzecim razem dobije) to zapali sie kontrolka która sygnalizuje ze wszystkie drzwi są zaryglowane. Miałem to samo ale przy okazji musiałem wymienić moduł komfortu bo wysiadł odbiór fal radiowych i nie zamykał sie centralny z pilota kluczyka. O dziwo po wymianie modułu zapala sie za pierwszym razem nawet po zamknięciu kluczem w drzwiachpozdrawiam
jmjacek
Komentarz
-
-
przemek77, Masz jakieś uszkodzenie w module cz.Dioda powinna mrugać po jednym przekręceniu kluczyka,sygnalizuje wtedy uruchomienie funkcji (safe coś tam),co oznacza,że nawet po wybiciu szyby nie można otworzyć drzwi od wewnątrz.Powtórne przekręcenie kluczyka w zamku powoduje neutralizacje tej funkcji i ktoś,kto został w aucie może swobodnie otworzyć drzwi klamką wewnętrzną.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
zawsze można odryglować zamki przyciskiem na konsoli otwierania szyb w drzwiach kierowcy- nie koniecznie rączką. Tak jak pisałem miałem podobny objaw dopiero po 3-4 razem zaczynała się zapalać dioda. Ale po wymianie modułu komfortu zaczęla sie zapalać od pierwszego przekręcenia. A wymianiałem bo nie działał mi pilot w kluczyku od centralnego- nie mogłem dopasować pilota-okazało sie ze moduł komfortu nie odbierał fal radiowych. Może to też moduł , albo tak jak pisałem wyłącznik krańcowy bo to też gdzieś czytałem na forum.pozdrawiam
jmjacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemek77wszystkie drzwi mi sie zamykają za pierwszym przekręceniem klucza a dioda zapala za 2-3 przekręceniem ale drzwi sa cały czas zamknięte
Czy do skody O1 z 97 roku mozna jakos latwo zamontowac modul domykania szyb kolejno albo chociaz centralny z pilota (mam CZ ale bez pilota)? Tak bym mogl to sam zrobic, mam jako taka wiedze elektryczno elektroniczna ale nie chce mi sie szukac przewodow, ryc okladzin, boczkow i tapicerek. Nie ma jakis modulow wtykanych gdzies do centralki CZ oryginalnego po prostu?+LPG Elpigaz IV gen :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jmjacekzawsze można odryglować zamki przyciskiem na konsoli otwierania szyb w drzwiach kierowcy- nie koniecznie rączką. .Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz