MArcin, widzę że jesteś on line.
U mnei z czujnikiem jest taki problem że jak przełącznik jest na Auto w dzień i zaczyna padać deszcz to zbyt późno jak na moje oko włączają sie światła. NA początku jak zaczyna padaś i wycieraczki nie działają non stop to światła zaplają się po kilku minutach. Można to zmienić VAG aby zapalały się na początku opadów???
Z kolei jak przestanie padać światła przełaczają się na dzienne nawet po 5 min.
O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
U mnei z czujnikiem jest taki problem że jak przełącznik jest na Auto w dzień i zaczyna padać deszcz to zbyt późno jak na moje oko włączają sie światła. NA początku jak zaczyna padaś i wycieraczki nie działają non stop to światła zaplają się po kilku minutach. Można to zmienić VAG aby zapalały się na początku opadów???
Z kolei jak przestanie padać światła przełaczają się na dzienne nawet po 5 min.
U mnie jest tak, że:
- jeżeli wycieraczki zaczynają pracować szybko, wtedy od razu włączają się światła (może 1 sekundowe opóźnienie)
- jeżeli wycieraczki pracują wolno (czyli raz na jakiś czas przejadą - słabe opady) to światła się wogóle nie włączą
- jak przestanie padać, to dopiero po jakimś czasie światła się przełączą na dzienne - dobre kilka minut
Można to zmienić VAG aby zapalały się na początku opadów
można troszkę poprzestawiać
przekodowywałem u sibeie w ciemno, na podstawie labeli od jakiegoś VW
ale czy jakaś różnica znacząca była? nie zauwazyłem
poza :szeroki_usmiech tym, żeby mieć pewność to trzeba by jeździć ze światłomierzem i opadomierzem
[ Dodano: Sob 02 Lip, 11 11:24 ]
Rozkminiłem temat troszkę
dla sterownika światła deszczu 1K0 955 559 T
Całkiem sympatycznie to wygląda
Bajt 1
aktywacja włączenia świateł mijania powyżej 140km/h
aktywacja włączenia świateł mijania jak pada deszcz
zamykanie okien/szybra jak pada deszcz
deaktywacja czujnika deszczu
próg włączenia świateł mijania w nocy
Bajt2
Korekcja sensora światła zależnie od zainstalowanej szyby