Zamieszczone przez gieniug66
[O1] Wymiana tulejek - tył
Zwiń
X
-
Eeee ... przesadzacie. Jak może być czyste? W lany poniedziałek jechałem ponad 3 godziny w deszczu a na parkingu w robocie po deszczu mamy czasem centymetr błota.__
bigtomTagi: Brak
-
Cześć,
mam kanał, sprzęt, tulejki, auto jest podniesione z tyłu z obu stron. Czy do wymiany muszę odkręcić całą belkę, czy wystarczy, że odkręcę śruby będące ośkami tulejek, wysunę elementy belki, w którym siedzą tuleje i zrobię podmiankę? Bazuję na tym, co widzę w etce. Nie miałem okazji się przyjrzeć belce z bliska.
-
nie musisz odkręcać belki, wystarczy jak wysuniesz śruby ściskające tulejki(pod warunkiem, że masz sprzęt do wciśnięcia tulejek na zamontowanej belce). inaczej musisz rozpiąć amorki, przewody hamulcowe, linki ręcznego. pamiętaj o odpowiednim ustawieniu nowych tulejek
Komentarz
-
Sprzęt od wciśnięcia tulejek? To chyba nic skomplikowanego. Kumpel ma samoróbkę którą stosował przy wymianie z przodu: pręt gwintowany, 2 nakrętki z odpowiedni dużymi podkładkami. PO czym poznam właściwe ustawienie tulejek?
Komentarz
-
Komentarz
-
Brzeszczot, pręt gwintowany, 2 nakrętki z odpowiedni dużymi podkładkami/tulejkami :diabelski_usmiech
Komentarz
-
przyjrzyj się jak są zamontowane stare. zauważysz w jakiej pozycji musisz ustawić nowe. stare raczej zniszczą się przy demontażu.
Komentarz
-
w ksiegach znalazlem.. daj znac jak poszlo..skoda
fuckyeah!
Komentarz
-

Komentarz