jezeli jest to nowe auto to jest szansa ze z początku silnik więcej wezmie oleju az sie ułoży, ile miałeś oleju jak kupiłeś auto,, pytam bo byc moze był niski stan oleju
[Inne] Błedy odczytane w fabii 1,9 tdi 2001 rok
Zwiń
X
-
[Inne] Błedy odczytane w fabii 1,9 tdi 2001 rok
1. 532 - napiecie zasilania sygnał za mały - bład sporadyczny
2. 17664 - nieznany kod błedu brak osprzetu/ nie zwiazany ze sprzetem - bład sporadyczny (czyli błąd czujnika temperatury wody G62 - juz doczytalem na forum) własnie nawet mi cos wspomniała ze rano obroty cos jej "szalały".....(ale kobiety mają rózne pomysły :diabelski_usmiech )
3. 1135 - czujnik kontroli wnetrza - obwód przerwany.
4. Ponoć raz sie konrtolka zapaliła (jak na fotce - z tego co wiem to ona ponoc od wspomagania) tylko z czym to moze byc zwiazane
Prosze tylko nie krzyczec.....ze to nie Octaviaa wypowiedziec sie czy któryms z tych błedów sie przejmowac....
Załączone pliki
-
-
Co do kontrolki: CZy wspoma Ci normalnie działa? Nie ma żadnych oporów albo jakieś inne objawy? Jak miałem Fabię z 2000r. to skonćzyło się to wymianą wspomagania. Podobno ten rocznik miał jakieś felerne wspomagania i robili w ASO dla każdego z 2000r. za darmo naprawę tego.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
piotrek_os, odnośnie kontrolki od wspomagania to sprawa wygląda tak, że to może być wilgoć w obudowie pompy wspomagania lub czujnik skrętu. Tu masz do poczytania http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.ph...r=asc&start=15
[ Dodano: Sob 28 Lis, 09 15:10 ]
Zamieszczone przez piotrek_os2. 17664 - nieznany kod błedu brak osprzetu/ nie zwiazany ze sprzetem - bład sporadyczny (czyli błąd czujnika temperatury wody G62 - juz doczytalem na forum) własnie nawet mi cos wspomniała ze rano obroty cos jej "szalały".....(ale kobiety mają rózne pomysły :diabelski_usmiech )
-> Możliwe objawy
Trudności z rozpoczęciem zimno silnika.
Diesel: wskazanie jest skrajnym długi czas spalania okresie wskazanie blask światła.
Uruchamianie silnika, gdy silnik jest ciepły lub warmish, natychmiast jest bezczynny rpm 1200 - 3000 obr / min.
Obrotów na biegu jałowym jest nieprawidłowy.
Z wszystkich silnik temperatury rzadko bezczynności rpm będą się różnić między 900 - 1000 obr / min.
Z ciepłego silnika (90 ° C) temperaturę silnika nagle spada (70 ° C) i powoli wraca do 90 ° C.
Złe przyspieszenie podczas rozgrzewania
->Możliwe przyczyny
Okablowanie i / lub wadliwego połączenia
Temperatura płynu chłodzącego silnika Sensor (G62) wadliwe
->Możliwe rozwiązania
Sprawdź okablowanie i połączenia
Sprawdź / Zamień Chłodziwo silnika czujnik temperatury (G62)Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
piotrek_os
czujnik kata skretu : 6Q0 423 445
czujnik temp. : 06A 919 501A - dwa stykipablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo_doctorpiotrek_os
czujnik kata skretu : 6Q0 423 445
czujnik temp. : 06A 919 501A - dwa styki
[ Dodano: Czw 03 Gru, 09 17:43 ]
NA fotce widac ile sie wychilił - po mojemu juz wskazówka powinna byc na środku
[ Dodano: Czw 03 Gru, 09 17:51 ]
Luknijcie okiem jeszcze na fotki ponizej - jaki zrobiony jest patent
Komentarz
-
-
to jakis potezny patent - druciarstwo.
Jak wykasujesz blad nic to nie zmieni - po wymiane odrazu ma wskazywac poprawnie.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapijesli mozna dodac: sprawdz czujnik skrętu lub ładowanie akumulatora. pompa wspomagania jest elektryczna i pobiera dużo prądu. dlatego światła przygasają.
Jaką masz pompe ? TRW czy KOYO ? - do TRW były 2 typy czujników i nie sa zamienne.
Komentarz
-
-
Sprawdz wiazke instalacji elektrycznej na lewej podluznicy. Tam lubi gnic. Efekt to wlasnie przygasanie swiatel czasem tez dyskoteka, brak wspomagania i inne zwiazane z elektryka sprawy. proponuje wiazke rozwinac z izolacji i wysuszyc chyba ze izolacja na poszczegolnych rzewodach sie kruszy to wymiana.Skoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Komentarz
-
-
Również moim zdaniem to wiązka, bynajmniej wszystkie objawy na to wskazują i nie zaszkodzi do niej zajrzeć.
Jak kolega rowters napisał, można ją naprawić mogę to potwierdzić bo kilka razy miałem okazje to robić. Koszt kilkunastokrotnie mniejszy niż zakup nowej wiązki.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
Komentarz