abstinent, czytaj uważnie http://w88.wrzuta.pl/plik/4hLYiPCWAMJ/kufer tu powinno działąć
[O1] kłopoty z odpalaniem na zimno 1.9 TDI AGR
Zwiń
X
-
[O1] kłopoty z odpalaniem na zimno 1.9 TDI AGR
Witam
wiem, że ten tematu już gościł na łamach forum ale spotkałem się dzisiaj z opinią właściciela warsztatu iż moje głównie poranne kłopoty z rozruchem (zdecydowanie trzeba dłużej kręcić rozrusznikiem, silnik zapala nie równo, jasny dym z wydechu) nie są związane ani ze świecami żarowymi, które dwa tygodnie temu wymieniłem ani z czujnikiem temperatury cieczy chłodzącej, który również wymieniłem.
Powiedział mi ten przemiły pan, że to w zupełnie innym kierunku trzeba pójść aby tę usterkę wyeliminować (niestety w jakim nie zdradził), powiedział że na początek to będzie kosztowało około 300zł a później zobaczymy (wg. mnie do tanich ten warsztat nie należy). Możecie podpowiedzieć lub przewidzieć jakiż to kierunek pan miał na myśli i co jeszcze można zrobić aby pozbyć się tej uciążliwej przypadłości.
Samochód ma przejechane 180000km, jest przed wymianą rozrządu.
Może znacie w Wawie jakiś warsztat, który za rozsądne pieniądze ogarnie problem (a nie na początek 300zł) za jednym zamachem a nie szukając na zasadzie prób i błędów.
pozdrawiam
-
-
Ciepły zapala od dotknięcia, przebieg pewny jestem pierwszym właścicielem i w zasadzie to mógłbym wymienić filtr paliwa bo ma ponad 30000km przebiegu.
Podniesienie dawki rozruchowej ustawia się Vagiem?
Aktualny kat wtrysku też VAG pokaże?
[ Dodano: Sro 02 Gru, 09 22:45 ]
mogę jeszcze dodać, że jestem przed wymianą rozrządu
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez swietlikxAktualny kat wtrysku też VAG pokaże?
Zamieszczone przez swietlikxPodniesienie dawki rozruchowej ustawia się Vagiem?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
swietlikx, jak rozwiążesz problem to chętnie poznam rozwiązanie o mam podobnie Ale tymczasowo dałem sobie z tym spokój w nadziei, że przyjdą mrozy i problemu do wiosny nie będzie.
Tu ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=dym ) masz temat, w którym jest sporo pomysłów, ale rozwiązanie chyba nie ma.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Po pierwsze było to opisywane juz wiele razy A po drugie:
- kąt wtrysku
- rozrusznik
- akumulator
Ale ja bym obstawiał kąt wtrysku.
[ Dodano: Sro 09 Gru, 09 20:24 ]
Daj logi BS na rozgrzanym silniku grupy 00, 04, 07, 08
oraz logi 04 na zimnym silniku z rana. Porównaj tez temperaturę rano jaka jest na zewnątrz, a jaka pokazuje czujnik temp silnika. Zobacz ile czasu grzeją świece, może trzeba wydłużyć czas grzania świec
Komentarz
-
Komentarz