bład 17536 octavia 2,0

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • luzipower
    Classic
    • 2010
    • 27

bład 17536 octavia 2,0

Dzida, na taka dzialke kupilbym juz malego ridera.
    Mozna sciagnac uzywanego z UK w dobrych cenach. Plus do tego podkaszarke.
  • purbanski12
    Classic
    • 2008
    • 33

bład 17536 octavia 2,0

witam podłączył mi dzis kolega VAGA i wyskoczył bład 17536 czy ktoś może wi co oznacza albo spotkal sie z takim przypadkiem
    auto ogolnie pracuje ok ale jak jest takie na pol cieple to szarpie i czasem potrafi zgasnac
    po przegazowce jest ok albo sportowej jezdzie tak okolo 500 metrów
    mam gaz i benzyne

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

purbanski12, coś nie tak u ciebie z mieszanką. jest wiele czynników i by to sprawdzić trzeba dobrego szpeca. sprawdzić można regulator ciśnienia paliwa, szczelność układu paliwowego, szczelność przewodów podciśnieniowych, może gdzieś lewe powietrze się dostaje...itd.

Komentarz

• pablo_doctor
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 791

a jaka masz instalacje gazowa??

pytam bo jakis czas temu mialem problema z tym silnikem a wlasciwie z instalacja gazowa BRC S24 -problem rozwiazalem.
        pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• purbanski12
          Classic
          • 2008
          • 33

właśnie taką samą mam instalację gazową BRC S24

[ Dodano: Pią 11 Gru, 09 08:53 ]
          części paliwowe raczej odpadają bo sytuacja jest na gazie i benzynie
          ale się nie znam i może tak jest

Komentarz

• pablo_doctor
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 791

...no to masz to co ja, tylko odrwrotnie.

ja mialem zawsze za bogata mieszanke rozne szpece od LPG zagladali pod maske i rozne rzeczy robi za wszzystko kasowali pieniadze a jak juz nie wiedzieli to kazali wymienic sonde lambde - jedyne 480zl, jak wymienilem to nagle nie bylo wolnych terminow.
            Problem byl taki ze po skasowaniu bledu i zgaseniu lampki CHECk smigalem ze da - trzy dni blad sie pojawial auto bylo mulowate i spalao gaz jak smok.
            Bylem juz zalamany bo odwiedzilem wszystkie -/chyba wszystkie wieksze znane/ zaklady LPG we wrocku i nikt ni dal rady.

No wiez kupilem interfejs do S24 - kombinowalem rozne akcje ale predzej czy pozniej problem wracal. Dopiero jak zgadalem sie z obecnym mym GURU kol. HUWE to w ciagu 3-4 tygodni dostroilem swoja instalke do stanu takiego ze poraz pierwszy jestem z niej zadowolony. /tyle czasu bo ni zawsze mialem czas a i blad ni pojawial sie w tych samych odstepach czasu/

Sam problem dotyczyl oczywiscie czesci gazowej a dokladnie wystrojenia systemu. Wiekszosc gazownikow - wlasciwie to wszyscy z ktorymi mialem stycznosc we wroclawskich zakladach robi kasacje ustawien i robi autoadaptacjie po czym zmienia maloistotne parametry np temp przelaczenia czasy przelaczen obroty podczas ktorych ma sie przelaczac system i tyle.
            Jedz pan, bedzie pan zadowolony - a jak sie zapali to sie nie martwic bo zgasnie jak sie auto nauczy jezdzic na gazie
            A korekcja czasow wtryskow dawek i innych waznych parametrow to nawet ni zagladali bo zawiele tam roznych cyferek i innych znaczkow.
            Kolega HUWEbyl na tyle uprzejmy ze zagladnol na moje ustawienia i sie zlapal za glowe - o sposobe zamontowania tego wszystkiego nie wpomnie, pokazal co z czym do czego i co regulowac zeby byly efekty.
            Ciezko mi szlo ale w kocu zdecydowalem sie na programowanie dynamiczne - pojechalem na autostrade i zrobilem cala adaptacje w ruchu. Porem zostaly delikatne korekcje czasow wryskiwaczy gazowych oraz korekcja cisnienia na reduktorku. Do dzis - bedzie z trzy miesiace bledu zadnego ni ma. Pojawil sie kiedys ten co u Ciebie ale lekka korekta i jak zagladam w zakdke silnik i bledy - jest tam Z E R O - czysto.

Konczac - szukaj dobrego gazownika ktory bedzie mial czas pojechac z toba na programowanie dynamiczne zrobi drobna korekte i bedzie git.
            pablo_doctor

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

Komentarz

• purbanski12
              Classic
              • 2008
              • 33

ok
              dzieki
              tylko u mnie robi sie to też na benzynie zanim sie przelaczy na gaz
              i czy myslisz ze bedzie to mialo coś wspolnego z instalacja gazowa?
              jestem też po wymianie sondy ale byla na pewno padnieta (ciagla linia na oscy.)
              mam jeszcze taki dziwny kasowacz bledów z gazu ktory ten chek wykasowuje, aktualnie ma go odpiete bo wtedy sie w ogole nie zapala
              niebardzo wiem bo auto kupilem z instalacja gazowa i ten gazownik ktory zakladał powiedzial za taki musi być
              [shadow=red:9ab7d3d659]powiedz tylko PABLO czy u Ciebie tez był problem na gazie i benzynie czy tylko na gazie[/shadow:9ab7d3d659]
              gazownika juz w gdyni znalalem co pol miasta jezdzi do niego to chyba dobry

Komentarz

• pablo_doctor
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 791

no to masz jeszcze inny wynalazek - ja mialem tylko na gazie.

a jak wyczajiles ze tylko na benzynie??
                pablo_doctor

Komentarz

• purbanski12
                  Classic
                  • 2008
                  • 33

mam i na gazie i na benzynie
                  auto zanim przelaczy sie na gaz tez tak dziwnie jezdzi i po przelaczeniu tez chwile
                  trwa to doslownie jakas minute
                  tylko problem pozniej znika po tej minucie
                  strasznie to wkurza
                  tylko problem wystepuje jak auto jest tak na pol ciele
                  po jezdzie jak stoi jakies 2 godziny to wtedy sarpie i przez chwile nie chce jechac krotka przegazowka albo chwila jazdy i jest ok

Komentarz

• pablo_doctor
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 791

to moze jeszcze czujnik temp. sie doklada do twych objawow.
                    pablo_doctor

Komentarz

• purbanski12
                      Classic
                      • 2008
                      • 33

czujnik juz mam nowy załozony bo to bylo moje pierwsze podejzenie
                      nic nie dalo
                      ale dzis troche pojezdzilem i zauwazylem mianowicie
                      - jazda na benz. szybka okolo 140 km/h luz i obrotomierz okolo 10 sek. faluje miedzy 800 o 1000 obr. tak jakby szukal odpowiedniej mieszanki i ustaje na 800
                      - jazda na gazie j/w tylko auto potrzebuje duzo wiecej czasu na wylapanie 800 obr.
                      troche wiecej pali jakies 1,5 litra
                      w poniedzialek wale do mechanika a pozniej do gazownika
                      ale mysle ze od mechanika trzeba zaczac bo jest objaw na benzynie

[ Dodano: Sob 19 Gru, 09 14:35 ]
                      hej no i jest diagnoza to instalacja gazowa zle wyregulowane
                      wielki szaczun dla pablo_doctor i oczywiscie punkt
                      bylem u gazownikow wgrali nowe oprogramowanie i wyregulowali, mowili ze jak sie zapali check to podjechac bo napewno za pierwszzym razem sie nie uda, ale powiedzieli ze to ich sprawa a nie auta.
                      polecam gdynia wroclawska
                      to w ramach pomocy kolegom ktorzy beda mieli to samo

Komentarz

Pracuję...