witam podłączył mi dzis kolega VAGA i wyskoczył bład 17536 czy ktoś może wi co oznacza albo spotkal sie z takim przypadkiem
auto ogolnie pracuje ok ale jak jest takie na pol cieple to szarpie i czasem potrafi zgasnac
po przegazowce jest ok albo sportowej jezdzie tak okolo 500 metrów
mam gaz i benzyne
purbanski12, coś nie tak u ciebie z mieszanką. jest wiele czynników i by to sprawdzić trzeba dobrego szpeca. sprawdzić można regulator ciśnienia paliwa, szczelność układu paliwowego, szczelność przewodów podciśnieniowych, może gdzieś lewe powietrze się dostaje...itd.
ja mialem zawsze za bogata mieszanke rozne szpece od LPG zagladali pod maske i rozne rzeczy robi za wszzystko kasowali pieniadze a jak juz nie wiedzieli to kazali wymienic sonde lambde - jedyne 480zl, jak wymienilem to nagle nie bylo wolnych terminow.
Problem byl taki ze po skasowaniu bledu i zgaseniu lampki CHECk smigalem ze da - trzy dni blad sie pojawial auto bylo mulowate i spalao gaz jak smok.
Bylem juz zalamany bo odwiedzilem wszystkie -/chyba wszystkie wieksze znane/ zaklady LPG we wrocku i nikt ni dal rady.
No wiez kupilem interfejs do S24 - kombinowalem rozne akcje ale predzej czy pozniej problem wracal. Dopiero jak zgadalem sie z obecnym mym GURU kol. HUWE to w ciagu 3-4 tygodni dostroilem swoja instalke do stanu takiego ze poraz pierwszy jestem z niej zadowolony. /tyle czasu bo ni zawsze mialem czas a i blad ni pojawial sie w tych samych odstepach czasu/
Sam problem dotyczyl oczywiscie czesci gazowej a dokladnie wystrojenia systemu. Wiekszosc gazownikow - wlasciwie to wszyscy z ktorymi mialem stycznosc we wroclawskich zakladach robi kasacje ustawien i robi autoadaptacjie po czym zmienia maloistotne parametry np temp przelaczenia czasy przelaczen obroty podczas ktorych ma sie przelaczac system i tyle. Jedz pan, bedzie pan zadowolony - a jak sie zapali to sie nie martwic bo zgasnie jak sie auto nauczy jezdzic na gazie
A korekcja czasow wtryskow dawek i innych waznych parametrow to nawet ni zagladali bo zawiele tam roznych cyferek i innych znaczkow.
Kolega HUWEbyl na tyle uprzejmy ze zagladnol na moje ustawienia i sie zlapal za glowe - o sposobe zamontowania tego wszystkiego nie wpomnie, pokazal co z czym do czego i co regulowac zeby byly efekty.
Ciezko mi szlo ale w kocu zdecydowalem sie na programowanie dynamiczne - pojechalem na autostrade i zrobilem cala adaptacje w ruchu. Porem zostaly delikatne korekcje czasow wryskiwaczy gazowych oraz korekcja cisnienia na reduktorku. Do dzis - bedzie z trzy miesiace bledu zadnego ni ma. Pojawil sie kiedys ten co u Ciebie ale lekka korekta i jak zagladam w zakdke silnik i bledy - jest tam Z E R O - czysto.
Konczac - szukaj dobrego gazownika ktory bedzie mial czas pojechac z toba na programowanie dynamiczne zrobi drobna korekte i bedzie git.
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
ok
dzieki
tylko u mnie robi sie to też na benzynie zanim sie przelaczy na gaz
i czy myslisz ze bedzie to mialo coś wspolnego z instalacja gazowa?
jestem też po wymianie sondy ale byla na pewno padnieta (ciagla linia na oscy.)
mam jeszcze taki dziwny kasowacz bledów z gazu ktory ten chek wykasowuje, aktualnie ma go odpiete bo wtedy sie w ogole nie zapala
niebardzo wiem bo auto kupilem z instalacja gazowa i ten gazownik ktory zakladał powiedzial za taki musi być
[shadow=red:9ab7d3d659]powiedz tylko PABLO czy u Ciebie tez był problem na gazie i benzynie czy tylko na gazie[/shadow:9ab7d3d659]
gazownika juz w gdyni znalalem co pol miasta jezdzi do niego to chyba dobry
mam i na gazie i na benzynie
auto zanim przelaczy sie na gaz tez tak dziwnie jezdzi i po przelaczeniu tez chwile
trwa to doslownie jakas minute
tylko problem pozniej znika po tej minucie
strasznie to wkurza
tylko problem wystepuje jak auto jest tak na pol ciele
po jezdzie jak stoi jakies 2 godziny to wtedy sarpie i przez chwile nie chce jechac krotka przegazowka albo chwila jazdy i jest ok
czujnik juz mam nowy załozony bo to bylo moje pierwsze podejzenie
nic nie dalo
ale dzis troche pojezdzilem i zauwazylem mianowicie
- jazda na benz. szybka okolo 140 km/h luz i obrotomierz okolo 10 sek. faluje miedzy 800 o 1000 obr. tak jakby szukal odpowiedniej mieszanki i ustaje na 800
- jazda na gazie j/w tylko auto potrzebuje duzo wiecej czasu na wylapanie 800 obr.
troche wiecej pali jakies 1,5 litra
w poniedzialek wale do mechanika a pozniej do gazownika
ale mysle ze od mechanika trzeba zaczac bo jest objaw na benzynie
[ Dodano: Sob 19 Gru, 09 14:35 ]
hej no i jest diagnoza to instalacja gazowa zle wyregulowane
wielki szaczun dla pablo_doctor i oczywiscie punkt
bylem u gazownikow wgrali nowe oprogramowanie i wyregulowali, mowili ze jak sie zapali check to podjechac bo napewno za pierwszzym razem sie nie uda, ale powiedzieli ze to ich sprawa a nie auta.
polecam gdynia wroclawska
to w ramach pomocy kolegom ktorzy beda mieli to samo
Komentarz