samochód odebranty w sobotę a dziś zgłoszona pierwsza usterka. Na wyświetlaczu wskazywana temperatura zedwnętrzna 6stopni w drugim samochodzie -1 stopień, podjechałem do serwisu i oni bez oglądania zamówili nowyczujnik temperatury, stary do wymiany. Czy te czujniki temperatury tak często padaja że nawet dokładnie nie ogladali tylko od razu zamowili nowy? Mam nadzieję ze to będzie ostatnia usterka w tym samochodzie
ja mam OII FL Mint od 7 miesięcy i z czujnikiem temp. jest wszystko ok.
więc to chyba pojedyńczy przypadek. Na forum nie widziałem zadnego info
na ten temat więc inni chyba też mają sprawne.
no dobra nie było oblewania może to właśnie to jest przyczyną. A swoja droga mam ubaw z tym wskaźnikiem pokazujacym biegi jedynke i dwójke pokazuje tak ze zaraz po ruszeniu praktycznie trzeba zmienic bieg, ntomist na 3 pozwala dociagnac do 3 tys obrotow
Myślę że z tym oblewaniem to prawda „leży” gdzieś pośrodku :wink: , co do „biegów” pewnie tak ma być, bo w instrukcji pisz że na pierwszym biegu nie należy jechać więcej jak „długość samochodu”.
Czy te czujniki temperatury tak często padaja że nawet dokładnie nie ogladali tylko od razu zamowili nowy? Mam nadzieję ze to będzie ostatnia usterka w tym samochodzie
Pewnie taniej jest zamówić nowy czujnik temperatury niż pójść do samochodu i diagnozować czy np kable mają dobre styki itp.. przy wymianie się dowiedzą co było przyczyną
Komentarz