O2 - zimne powietrze leci na nogi- chrzani nawiew

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • emil_w
    Drive
    • 2010
    • 45

Powierznia od pompek na wałku nie była zuzyta. Została zarysowana na jednym od kawalka popychacza.
    Moze naprawde zamiast wymieniac olej to tylko podbijali pieczatke i kasowali forse.
  • Alonzo_
    RS
    • 2009
    • 2460
    • Hyundai

Witajcie.
    Problem jak w temacie - O2 z climatronikiem
    Temperatura silnika jest ok. Każde inne położenie grzeje jak trzeba ale na nogi zwłaszcza pasażerki daje zimne. Wygląda jakby nie zamykało nawiewu zimnego -, nie przestawia na ciepłe - ale tylko na nogi - po mojej stronie też praktycznie nie grzeje - nie daje zimnym jak z prawej ale prawie nie czuć nawiwu - a to co leci to takie letnie...
    Czy ktoś z Was rozbierał nawiewy w O2. Nie wiem gdzie szukać przyczyny, czy przy panelu środkowym - rozbiórka schowka i okolic coś ułatwi czy to w innym miejscu szukać? A myśl o rozbieraniu całego przodu mnie.... osłabia. :klnie:

Ktoś podpowie...?

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Alonzo_, zczytaj VAGiem bloki pomiarowe klimatronika- na pewno jeden z silniczków wariuje
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Alonzo_
        RS
        • 2009
        • 2460
        • Hyundai

Zamieszczone przez piotrek_gdy
        Alonzo_, zczytaj VAGiem bloki pomiarowe klimatronika- na pewno jeden z silniczków wariuje
        Dzieki z odzew.
        Prawda, że przy diagnostyce ostatniej właśnie "bład klimatronika" wyrzucił i czasami słychać takie ciche klekotanie-chrobotanie "plastikowe" jakby coś nie mogło sie w nawiewach przestawić i to z tym łaczę. Było ciepło to nie widziałem efektów ubocznych tego. Ale czy VAG wyrzuci konkretnie gdzie może być problem? Jaki silniczek w sensie jego położenia?

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen

Zamieszczone przez Alonzo_
          czasami słychać takie ciche klekotanie-chrobotanie "plastikowe" jakby coś nie mogło sie w nawiewach przestawić i to z tym łaczę
          dobrze myślisz- wystepuje tylko na wolnych obrotach?
          np jak podjedziesz pod śwuiatła i staniesz?

czy VAG wyrzuci konkretnie gdzie może być problem? Jaki silniczek w sensie jego położenia
          VAG powie co wariuje
          a co do polożenia to trzeba mechaniora zapytać
          ale to wszystko mieści się w takim duzym "pudle" za schowkiem :diabelski_usmiech

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• ufo
            L&K
            • 2008
            • 1475
            • Octavia III combi (5E5)
            • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Jaki silniczek w sensie jego położenia?
            jak byś się chciał dobierać to może to ci pomoże...
            Załączone pliki

Komentarz

• Alonzo_
              RS
              • 2009
              • 2460
              • Hyundai

Zamieszczone przez piotrek_gdy
              czasami słychać takie ciche klekotanie-chrobotanie "plastikowe" jakby coś nie mogło sie w nawiewach przestawić i to z tym łaczę
              dobrze myślisz- wystepuje tylko na wolnych obrotach?
              np jak podjedziesz pod śwuiatła i staniesz?

czy VAG wyrzuci konkretnie gdzie może być problem? Jaki silniczek w sensie jego położenia
              VAG powie co wariuje
              a co do polożenia to trzeba mechaniora zapytać
              ale to wszystko mieści się w takim duzym "pudle" za schowkiem :diabelski_usmiech
              To jest cichutkie więc tylko czasami na jałowym, jak jade to nic nie słychać - klekot zagłusza :evil: Ale jak sie zatrzymuje na światłach to czasami słychać jak mówisz.
              Musze sie podpiąć, ale sądzę że coś mogło sie wyhaczyć. Jakby silniczek to chyba bym nie słyszał takich dźwięków. Pewnie trezba bedzie dłubać po omacku. :hacker

Ufo dzięki bardzo. Na pewno sie przyda. Patrząc na ten schemacik widzę, ze środkowy panel pewnie rozbebeszyć będę musiał. Ale daje to już pogląd.

Dzięki. Jakby ktoś miał jeszcze konkretny pomysł to prosze o podpowiedź.

Komentarz

• piotrek_gdy
                RS
                • 2008
                • 7723
                • Volkswagen

Jakby ktoś miał jeszcze konkretny pomysł to prosze o podpowiedź
                to jest silniczek zerowego położenia klap
                ktoś już na forum opisywał ten temat

Komentarz

• Alonzo_
                  RS
                  • 2009
                  • 2460
                  • Hyundai

..........

[ Dodano: Pon 21 Gru, 09 19:12 ]
                  Witajcie.

Namierzyłem u siebie tenb chłodek

Czy ktoś może mi powiedzieć czy filtr przeciwpyłkowy-kabinowy powinien być od spodu zamykany jakąś plastikową płaską "klapką" na 3 szerokie "zatrzaski" po dłuższych brzegach?
                  Nie mam żadnego zakrycia pod filtrem, który sie lekko wysuwa i obok niego jak i przez nacięcia w nim występujące (jakby do zatrzasków od klapki) dmuchawa daje zimne powietrze, które sie nad tą piankową osłoną rozchodzi i wydostaje przy dyszach nawiewu na nogi.

Podpowiedzcie czy macie tam jakąś zasłonę filtra, po mojemu musi być.

Dałem kiedyś auto do zrobienia-odrobaczenia klimy ......bez komentarza

Komentarz

Pracuję...