Witam, mam dość denerwujący objaw -przy odpalaniu silnika włączają się wycieraczki i "chodzą" ok 6 razy -na dodatek tego nie zatrzymuja sie na dole szyby tylko tam gdzie popadnie- o co chodzi?
aresto, ja miałem to samo w cordobie. podczas jazdy też lubiły się włączać...też na początku wymieniłem przekaźnik i bez skutku ale jak się później okazało trzeba było wymienić manetkę od wycieraczek...problem zniknął.
witam koledzy ja mam troche inny problem z wycieraczkami od wczoraj kiedy to tem peratura zeszła 14 stopni poniżej zera jak jechałem chciałem włączyć wycieraczki to ku mojemu zdziwieniu ruszyły sie tylko jakieś 2 - 3 cm i dalej nie chciały ponowne włączenie wycieraczek i dalej 2 cm normalnie chodziły jakby chciały a niemogły :?: ale jak juz dojechałem na miejsce i po jakiś 15 minutach wróciłem do auta to ku mojemu zdziwieniu wycieraczki zaczeły chodzić normalnie :? potem wracam do domu i znów to samo podczas jazdy nie chodzą a po chwili postoju znów działaja. pierwsza moja myśl że cos przywarzło ale to na postoju tez by było zamarznięte.
Jak ktoś miał podobny problem prosił bym o jakąś odpowieź
POZDRAWIAM
pewnie czas przeczyścić mechanizm wycieraczek
u mnie było tak, rano pracowały normalnie ,a po pracy zaczeły chodzić bardzo wolno, przeczyściłem mechanizm i teraz pracują bardzo dobrze
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
ruszyły sie tylko jakieś 2 - 3 cm i dalej nie chciały ponowne włączenie wycieraczek i dalej 2 cm normalnie chodziły jakby chciały a niemogły ale jak juz dojechałem na miejsce i po jakiś 15 minutach wróciłem do auta to ku mojemu zdziwieniu wycieraczki zaczeły chodzić normalnie
Też to miałem i się okazało że jeden trzpień w mechanizmie wycieraczki się zastał.
Rozebrałem przeczyściłem i nasmarowałem smarem i chodzi dobrze.
w niskiej temp. woda zamarza, a w połączeniu z zanieczyszczeniami i tarciem takie objawy. Przerabiałem ten temat. Po demontażu mechanizmu nie było już co naprawiać i pozostała tylko wymiana na nowy. W starszych rocznikach na osi mechanizmu nie wystepowała plastikowa nakładka uszczelniająca w nowszych tak. Dlatego po wymianie mechanizmu na osie trzeba założyć takie nakładki. Takie-czarne jak na zdjęciu http://www.skodaczesci.pl/photo/708_...0_P7060085.JPG
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz