U mnie to samo. VAG nic nie pokazuje.
ABS
Zwiń
X
-
Tak jak u Ciebie kolego.
Najpierw migała mi kontrolka ABS. Potem doszło czerwone. VAG pokazywał 00668, więc zgodnie z zaleceniami z forum wyczyściłem klemy na akumulatorze i wszystko co jest w skrzyneczce na nim (3 bezpieczniki, zaciski i wtyczkę). Kontrolki zniknęły więc przyczyną błędu był syf. No, ale problem pozostał. Kontrolki żadne się nie palą, a przy hamowaniu, już na samym końcu, gdzieś przy 20-30km/h włącza się ABS bez względu na warunki. Strasznie to denerwujące.
Komentarz
-
-
a wimieniales któryś czujnik ABS? Wlacza Ci się Abs dlatego że komputer nie dostaje informacji z czujnik Jeśli wimieniales czujnik to wyciagnij go i przeszlifuj obudowe czujnik do okolo ponieważ czujnik jest za daleko od tarczki. A jeśli nie wymieniales czujnik to musisz podjechac na taki inny komputer
Komentarz
-
-
Melduję, że wymiana czujnika pomogła. Przypuszczam, że być może wystarczyłoby jakoś wyczyścić stary - straszliwie był zasyfiony. Pisze jakoś, bo wyjąć tego ustrojstwa bez uszczerbku raczej się nie da. Nie zdejmowałem zacisków i tarczy. Użyłem małego meselka i młotka i wydłubałem czujnik. Wątpię czy tak mocno zapieczony dałoby się inaczej usunąć, tzn bez uszkodzenia... Za to nowy musiałem nieco opracować , bo nie chciał za cholerę wleźć, a pchanie na siłę mogłoby się źle skończyć.
Najważniejsze, że dzięki temu forum SAM naprawiłem usterkę za co doświadczonym userom serdecznie dziękuję.
Komentarz
-
Komentarz