zakończyć umowę po okresie 2 lat (zgodnie z przepisami umowa leasingu musi trwać minimum 40% normatywnej amortyzacji przedmiotu co w przypadku samochodu wynosi 2 lata -
adamza, zwrócił uwage na ważną rzecz, jeśli zakończysz umowę wczesniej, będziesz musiał oddać vat i podatek, które sobie odliczyłeś od rat.
KriSSo, powinieneś popytać w VB, może mają jakieś sensowne rozwiązanie, w koncu z tego żyją a jak widać choćby na alledrogo ludzie sprzedają często auta w trakcie trwania leasingu.
Dzisiaj ucieszony po ukończeniu naprawy po dzwonie, pojechałem do sklepu, wychodze a tu szyba opuszczona, domykanie szyb jej nie dzwiga, druga sprawa drzwi są zablokowane, tj. rygiel w górze a klamka nie otwiera drzwi, od środka to samo, wewnętrzna klameczka lata luźno i nie otwiera drzwi.
klamka wewnętrzna, lata inaczej niż wcześniej ? Jeżeli tak to może być problem, bo wtedy spadła linka no i nie obejdzie się bez demontażu boczka ;/ Jeżeli klamka działa prawidłowo (jest delikatny opór), i slychac ze pracuje w środku, to odchyl zewnętrzną klamke do pozycji otwarcia i po prawej stronie klamki będziesz miał taki plastik wkładany, nasuwany w klamke za którą trzymasz. małym płastkim śrubokrętem podważ to , i przesun delikatnie w strone auta, tak żeby głębiej wszedł. Przerabiałem to we wszystkich 4 drzwiach...
Dzięki problem tkwił w tym że myślałem już zeby rwać tapicerke:/ ale właśnie zastosowałem sposób Pawła. Druga sprawa że szyba lata swobodnie, jest opadnięta, coś jest wyłamane/urwane, nie trzyma się prowadnicy z obu stron, co tu można zadziałać? Na noc zaryglowałem ją deską i do garażu :diabelski_usmiech
Cieszę się że udało sie Co do szyby, to rozbierz boczek, i zobacz czy plastik trzymający szybe, zamontowany na prowadnicy (taki biały plastik) nie jest ułamany. jeśli tak, to mechanizm do wymiany, też to przerabiałem, tylko że z tyłu
Wiesz co nie ma tych plastików, ale nie wiem czy tam coś z tymi linkami sie nie porobiło, bo widziałam na alledrogo zestaw naprawczy, właśnie te plastiki. Aha, phoneman dzięki za manuale
Komentarz