Zamieszczone przez fernando
[O1] Czujniki cofania. Jak je wymontowac z O2
Zwiń
X
-
[O1] Czujniki cofania. Jak je wymontowac z O2
Witam!
Pytanko:
Jak wymontowac czujniki cofania z O2? Czy są one zbudowane tak jak uniwersalne na allegro tj. jakaś skrzyneczka - centralka i czujniki? Czy jest to raczej 'zintegrowana' instalacja samochodu??
Jak to jest w innych modelach grupy VW? Może Bora, Golf albo A4 czy Toledo maja takie same??
Pozdro
-
-
michau_ka, Są 4 czujniki, centralka i głośniczek, centralka pracuje na magistrali CAN i bez niej raczej nie ruszy ( coś kojarzę, że nowsze OI mają chyba CAN-a, ale nie jestem tego pewny ). Dodatkowo te czujniki muszą być zamontowane dosyć precyzyjnie ( wysokość od ziemi, kąt w płaszczyźnie poziomej i pionowej i odległość od siebie ) i nie wiem czy uda się to tak dokładnie zrobić samemu w "garażu"...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Dzieki bardzo. Znalazlem juz w etce odpowiedzi na moje pytania. Cztery czujniki. Centralka zamontowana w bagażniku po lewej stronie, na nadkolu. Głośniczek na lewym słupku w kabinie.
Co do czujników to nie jest to az daki problem jak opisujesz. Dodatkowo moge mieć możliwość przekładki całego zderzaka. Moj i tak jest pęknięty u dołu.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michau_ka...Co do czujników to nie jest to az daki problem jak opisujesz. Dodatkowo moge mieć możliwość przekładki całego zderzaka. Moj i tak jest pęknięty u dołu.
PozdrawiamJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz