1,8T padanie/wymiana cewek zaplonowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adi747
    L&K
    • 2008
    • 1138

ja pojechałem do aso do wieliczki mówie co jest a gosc do mnie aaaaaa to ja musze przyjąc auto na warsztat otworzyć zlecenie sprawdzić czy przysługuje czy nie :evil:sama diagnoza 250zł i powiedzialem dziekuje do widzenia cewki kupilem sam narazie dwie
    http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
    była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
    2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
    JEST
    megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
    octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
    octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• sito
      Drive
      • 2009
      • 69

ja bym złożył skargę na pracownika serwisu skoro ja nie miałem problemu a tobie wymyslaja to cos jest nie tak. wszystkich obowiazuje te same standardy a nie sądzę że u mnie dołożyli 250 do interesu i zrobili za free. akcja serwisowa jest darmowa i nie trzeba płacić dodatkowo za jakies diagnozy. trzeba tępić takie praktyki pseudo dilerów.

Komentarz

• adi747
        L&K
        • 2008
        • 1138

podjade do krakowa do serwisu i tam zapytam o akcje i jeśli tam nie zrobią problemu to wróce do wieliczki i tam zrobie tak jak mówisz
        JEST
        octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• andru123
          Elegance
          • 2010
          • 783
          • Toyota
          • ATF 2.0 MPI 120 KM

moje cewki maja numer 06B90115G, czyli wynika ze obejmuje je akcja serwisowa , tak ?
          zresztą , zaraz dzwonie do ASO , dowiem się

właśnie sie dodzwoniłem do skody w grudziądza, pan niemiły , zaczął kręcić że tylko w superbach to było , a pozniej ze teraz nei ma czasu i musi sprawdzić i że niezbedna jest książka serwisowa .... dzwonie teraz do ganska , ciekawe co tam powiedzą

drugi telefon, tym razem do Wejcherowa ... no i tu całkiem inna rozmowa
          pan od razu chce numer nadwozia , dla pewności numer cewki ktore mam teraz
          i stwierdza że silniki 132 kW maja do wymiany cewki , chyba że numer cewki jest z końcówką R , wtedy nie podlega wymianie
          tu pełna kompetencja , Pan miły , profesjonalna obsługa

teraz zostaje dzwonić do grudziądza żeby się na akcję serwisową z przymusu umówic , ale tez chyba rozmawiał będę bezpośrednio z kierownikiem
          albo zobie zrobię wycieczkę do gdańska
          jest O1 RS 1.8T XENON
          była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• adi747
            L&K
            • 2008
            • 1138

ja mam dwie wyjete i mam na nich numer 06B 905 115G
            a na drugiej 06B 905 115L
            nie wiem jak na pozostałych dwóch
            JEST
            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• asthor
              Classic
              • 2012
              • 22

Silnik AUM, zadna cewka nie padla, przy 190 tys zalozony lpg, profilaktycznie silnik dostal 4 nowe cewki Beru - 0 problemow dalej, przerwe na swiecy smiejszylem na 0,6 - lepiej mi chodzi z moim programem i lpg...
              A dla autora tematu sugestia standardowa - szczelnosc wszelaka 1.8t to podstawa + sprawne zaworki. Dlatego te niepotrzebne proponuje usunac, zostawic konieczne. W moim przypadku /auto dobilo 200 tys/ praktycznie wiekszosc wezy podcisnienia, sterujacych itd mam nowe, zainwestowalem w dobre sylikony zbrojone i mam spokoj, a tak praktycznie nie bylo miesiaca zeby znowu jakis dziurek, przedmuchow nie szukac nowych... w tej chwili 0 bladow...

Komentarz

• gregor10
                Ambiente
                • 2013
                • 104

Silnik pewniej pracuje jak ma wiekszą szczeline na świecy. zmiejszenie szczeliny pogarsza reakcje na pedal gazu.
                www.gregor10.pl ChipTUNING LPG HAMOWNIA -POMIAR MOCY i AFR Diagnostyka, DPF/FAP OFF

Komentarz

Pracuję...