Witam.
na forum nie znalazłem takiego przypadku jak u mnie więc proszę o pomoc.
jak w temacie problem z kierunkami, jak włączam kierunkowskaz to mrygnie mi raz albo dwa i cisza, jak odbiję do pozycji neutralnej to słychać jak przerywacz pstryknie. tak samo z awaryjnymi. czasami jak pokręce siępo mieście to działają dłużej do około 30 sek. a potem cisza.
wygląda na to jak by coś nie kontaktowało.
czy to jest wina przerywacza, czy może coś innego?
pokarz że chcesz wymienić włącznik awaryjnych i ok a jak chcesz nr części to proszę bardzo - 1u0 953 235 G lub z końcówką B lub F w zależności od typu deski i podświetlenia sa jeszcze końcówki E;H
jeśli ten przerywacz jest we włączniku i chodź trochę jest podobny do tego z audi to idzie to naprawić domowym sposobem, ja osobiście wsunąłem 1/3 zwykłej zapałki :szeroki_usmiech
tom2212 dobrze typowałeś to był przerywacz.
chyba w niemczech nie mają zamienników, bo wszystkie wieksze sklepy zamawiają w VW i mają taką samą cene jak VW 37 €, tylko w VW mają prawie od ręki a pozostali to 2 dni czekania.
montaż prosty tylko podczas wkładania przerywacza miałem problem z powodu zbyt krótkiej wiązki kabli i nie mogłem trafić w kostkę.
wystarczyło wyciągnąć radio i po problemie
pozdrawiam
ja mialem jakis czas temu problem z kierunkami a dokladnie z manetka jak wlaczalem kierunek w prawo to nie dzialal a jak w lewo to raz dziala a raz nie i nawet zalaczal sie kierunek w prawo gdy manetka byla nastawiona do skretu w lewo problem znikl jak "walnolem"lekko w manetke ale zdaje sobie sprawe ze to za jakis czas wroci.
ja mialem jakis czas temu problem z kierunkami a dokladnie z manetka jak wlaczalem kierunek w prawo to nie dzialal a jak w lewo to raz dziala a raz nie i nawet zalaczal sie kierunek w prawo gdy manetka byla nastawiona do skretu w lewo problem znikl jak "walnolem"lekko w manetke ale zdaje sobie sprawe ze to za jakis czas wroci.
To znaczy u mnie jest tak, że włączają się i wyłączają normalnie.
Tylko po wyłączeniu czasem słychać takie cykanie przekaźnika w rytmie 2x szybszym niż normalne działanie kierunkowskazów.
I nie wyłącza się to. Czasem klika tak 5 czasem 20 sek.
A czasem to klikanie włącza się samo po wjeździe na wybój.
Ale dzieje się to zawsze po użyciu kierunkowskazu.
Wygląda też patrząc na np.; tył auta przede mną iz kierunkowskazy działają normalnie.
A to przyspieszone cykanie nie ma nic wspólnego z miganiem samej żarówki.
Bardzo często dzieje się tak, po tylko pyknięciu w wajhe kierunkowskazów,bez włączania ich na stałe.
Witam Panowie. I jak potoczyły się sprawy z Waszymi usterkami (mam identyczną sytuację jak Golfista)? mamali wymiana przerywacza pomogła? W weekend wystąpiła u mnie identyczna usterka podczas jazdy taka jak u Was (przy zmianie pasa na autostradzie coś lekko chrupnęło w manetce i pojawiło się to nieregularne szybkie tykanie przez chwilę, pojawiające się teraz praktycznie przy każdym użyciu kierunkowskazu). Zastanawiam się jak to rozwiązać/naprawić bo owe tykanie jest niezmiernie irytujące...na początek spróbuje WD40 w nasadkę ale myślę o wymianie manetki na nową...
U mnie to samo stało się dzisiaj
Czasem "klika" normalnie czasem 2x szybciej a czasem kliknie 2-3 razy i przestaje ale jak włącze awaryjne to nic się chyba nie dzieje.
U mnie to samo stało się dzisiaj
Czasem "klika" normalnie czasem 2x szybciej a czasem kliknie 2-3 razy i przestaje ale jak włącze awaryjne to nic się chyba nie dzieje.
Witam,
mam ten sam problem Panowiem co wy, ciagłe pykania z przerywacza swiateł awaryjnych. Kupiłem nowy przełacznik swiateł awaryjnych zamontowałem i nadal to samo.. co robic ?
Komentarz