[O1] Szum podczas skretu w lewo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Zamieszczone przez johan3
    witam
    mnie też czeka wymiana łożyska co sądzicie o firmie MEYLE
    mam teżpytanie czy trzeba wymieniać komplet tzn. dwa łożyska czy jedno które jest walnięte
    pozdrawiam
    Niby nie trzeba... Ale jak ja zmieniałem jedno, to za (dosłownie) kilkaset kilometrów zaczynało szumieć drugie i je także trzeba było zmieniać... Warto więc robić jednocześnie obydwa.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• johan3
      Classic
      • 2011
      • 5

a co do firmy to można zakładac czy poszukać coś lepszego

Komentarz

• krzyzie
        Drive
        • 2009
        • 85

Zamieszczone przez czesiu1929
        Panowie na takich rzeczach jak łożyska nie ma co oszczędzać, w ogóle nie ma co kupować podrabianych tanich części bo wymiana jest częstsza o co najmniej 2-3 razy. Ja osobiście słucham co mają do powiedzenia bardziej doświadczeni użytkownicy, mi doradzili łożysko firmy FAG - koszt 120 zł w sklepie. Warto wydać troszkę więcej i zapomnieć na dłuższy czas bo później przychodzi wymiana innych rzeczy w czasie eksploatacji.
        witam.
        Ja jak wymieniałem łożyska kupiłem zestaw naprawczy na obydwa koła ruville 180zł - w skład wchodzą dwa łożyska (ja miałem akurat zapakowane FAG), nowe śruby mocujące półoś jak i końcówki drążków plus nowy seger na łożysko i paste montażową do łożyska.
        pozdro
        krzyzie
        Skoda Octavia I-2000r. - 1,9TDI AHF 110KM
        Alfa Romeo 145 - 1.6 boxer - only noPB
        Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...