Dziwny szum przy przyspieszaniu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matuz
    Classic
    • 2010
    • 13

stawiam na czujnik biegu wstecznego: nie puszcza prądu na światła wsteczne co jednocześnie skutkuje brakiem czujników.
    wizyta na kanale, spięcie przewodów dla kontroli czy na pewno czujnik i jak tak to wymiana w 10-15 minut.
    jak to nie czujnik to trzeba poszukać. może brak tzw masy
  • rafalis222
    Ambiente
    • 2009
    • 160

Mam problem tz . samochód dziala bez zarzutów ale przy przyspieszaniu mam taki szum jakby nawiew sie wzmacnial z trzech kresek na maksa jeden wielki szum .Zamykalem otwierałem wloty ale bez efektu gdziec cos dmucha ale nie wiem gdzie co i jak . Podrzućcie jakieś pomysły gdzie i czego szukac co może powodować ten szum .

Komentarz

• zgucio
      Rider
      • 2007
      • 691

jak szukałem drugiego autka to jeździłem też innymi octaviami i w jednej zaczynało szumieć od 80km/h winąbyła uszczelka w drzwiach koło lusterka na oko wyglądała że super dolega ale jak docisnąłem palcami wtedy szum znikał.
      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• jad
        Drive
        • 2009
        • 62

Czy z wydechu leci czarny dym? Kopci?
        Pozdrawiam,
        Jacki

Komentarz

• rafalis222
          Ambiente
          • 2009
          • 160

Ten szum to nie jest nieszczelnośc na 100% . Mogę jechac nawet 5 km/h wciskam pedal szum puszczam pedał gazu cisza . Jeżeli przegazuje auto to wtedy na postoju oczywiście ,tego nie słysze chociaż jeszcze sprawdze żeby byc pewnym na 100%.

Komentarz

• jad
            Drive
            • 2009
            • 62

To prawdopodobnie jednak jest nieszczelność, ale węża do intercoolera albo okolice Sprawdź. Co z kolorem spalin?
            Pozdrawiam,
            Jacki

Komentarz

• rafalis222
              Ambiente
              • 2009
              • 160

Własnie wróciłem od mechanika ,problem był w przewodzie który idzie od turbiny ,wymiana uszczelki tz. takiego ala zimeringa na lączeniu i wlożenie węza tak jak sie należy i wszystko jest ok. Dzięki za podpowiedż przy okazji znalazla sie jeszcze jedna drobna usterka .

Komentarz

• jad
                Drive
                • 2009
                • 62

Dokładnie, zwykle szum czy świst przy przyspieszaniu spowodowany jest nieszczelnościami na doprowadzeniu powietrza do turbiny. Najgorsze jest to, że te węże wcale nie są tanie. Dobrze, że to uszczelka.
                Pozdrawiam,
                Jacki

Komentarz

• rafalis222
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 160

Wymieniali mi sprzęglo alternatora i pewnie cos naruszyli , tak mi sie wydaje szumialo coraz głośniej az wyskoczyl wąż a teraz wszystko sie wyjasniło .

Komentarz

Pracuję...