tom2212, gratki zakupu jakieś ciekawe modzisze przewidujesz ?
Czy cos jest nie tak z silnikiem ?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez baca10Zamieszczone przez tom2212litr : :shock: no to sporo :shock: a sprawdzalas stan oleju zaraz po zakupie ??? takie cos jest malo normalne
oczywiście weź na dolewkę i jedź.
acha, a kiedy ostatnio sprawdzałaś stan, tzn. od kiedy ubyło?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez baca10Zamieszczone przez tom2212litr : :shock: no to sporo :shock: a sprawdzalas stan oleju zaraz po zakupie ??? takie cos jest malo normalne
oczywiście weź na dolewkę i jedź.
acha, a kiedy ostatnio sprawdzałaś stan, tzn. od kiedy ubyło?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10Sprawdzam wszystkie plyny regularnie co dwa tygodnie
hmm...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
po zastanowieniu jednak myślę, że nie ma problemu
pewnie przegapiliście powolne ubytki a i dolewkę do poprzedniego stanu jest trudno zrobić, stawiam na błąd pomiaru i ubytek docieraniowy, zobaczymy czy mam rację.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Re: Czy cos jest nie tak z silnikiem ?
Zamieszczone przez baca10mam taki problem autko ma najechane 3400 km i niestety musialam dzis dolac olej, czy to normalne ze po takim krotkim przebiego silnik wzial litr oleju.mam sie martwic czy atakowac serwis?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Nie wiem jak jest w O2 ale O1 daje sobie sprawdzic olej tylko na IDEALNYM plaskim terenie, kazde minimalne odchylenie auta powoduje przeklamania na bagnecie i to dosc spore - moze to glupie ale zrob pomiar tam gdzie masz pewnosc ze nie ma nic po skosie
ja bym kupil z 2 litry na trase i jazda, wtedy bedzie faktycznie wiadomo czy cos zezre, jak znam zycie serwis zbagatelizuje sprawe
a i jeszcze jedno - masz nowy silnik a jest teraz cholernie zimno, moze to ma jakis wiekszy wplyw...
Komentarz
-
Komentarz