mam taki problem autko ma najechane 3400 km i niestety musialam dzis dolac olej, czy to normalne ze po takim krotkim przebiego silnik wzial litr oleju.mam sie martwic czy atakowac serwis?
to właśnie chyba normalne na dotarciu, mój Ojciec miał dokładnie to samo w BSE, raz dolał na dotarciu i potem już ani kropli.
obserwuj i się nie martw.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
jak jedziesz w trasę to pewnie będą ASO skody Zajdź i zasięgnij języka bo może tak ma być na początku ale jeśli chodzi o moje zdanie to zbyt wiele go ubyło
litr : :shock: no to sporo :shock: a sprawdzalas stan oleju zaraz po zakupie ??? takie cos jest malo normalne
tak byl sprawdzony przez meza poziom oleju byl w polowie miarki
Ojcu ubyło pół litra :!:
oczywiście weź na dolewkę i jedź.
acha, a kiedy ostatnio sprawdzałaś stan, tzn. od kiedy ubyło?
Sprawdzam wszystkie plyny regularnie co dwa tygodnie takie przyzwyczajenie od czasow jak mialam dwa polonezy, a to zaczelo sie wlasnie dwa tygodnie temu,i jest to dlamnie bardzo dziwne, wczesniej przy zadnym z moich aut tego nie mialam
po zastanowieniu jednak myślę, że nie ma problemu
pewnie przegapiliście powolne ubytki a i dolewkę do poprzedniego stanu jest trudno zrobić, stawiam na błąd pomiaru i ubytek docieraniowy, zobaczymy czy mam rację.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, w srode odaje auto na serwis, ale zauwazylam tez ze auto jakby stracilo moc niezaleznie czy na gazie czy na benzynie, jutro jak bedzie mozliwosc to podepne auto pod vaga
mam taki problem autko ma najechane 3400 km i niestety musialam dzis dolac olej, czy to normalne ze po takim krotkim przebiego silnik wzial litr oleju.mam sie martwic czy atakowac serwis?
Przy takim przebiegu od nowości jest to niedopuszczalne, i nie można tłumaczyć tego dotarciem. Coś musi być nie tak.
Nie wiem jak jest w O2 ale O1 daje sobie sprawdzic olej tylko na IDEALNYM plaskim terenie, kazde minimalne odchylenie auta powoduje przeklamania na bagnecie i to dosc spore - moze to glupie ale zrob pomiar tam gdzie masz pewnosc ze nie ma nic po skosie
ja bym kupil z 2 litry na trase i jazda, wtedy bedzie faktycznie wiadomo czy cos zezre, jak znam zycie serwis zbagatelizuje sprawe
a i jeszcze jedno - masz nowy silnik a jest teraz cholernie zimno, moze to ma jakis wiekszy wplyw...
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Komentarz