Zamieszczone przez Big
O1 wystrzał tylnej szyby
Zwiń
X
-
O1 wystrzał tylnej szyby
Tagi: Brak
-
-
O1 wystrzał tylnej szyby
Mam pytanie.Czemu pękła mi tylna szyba ?Odpaliłem rano auto ,(właczyłem ogrzewanie tylnej szyby)przejechałem ok 25 km i zaparkowałem na ok 30min,ponownie wsiadłem i przejechałem ze 3 km ,wysiadłem trzasnołem dzrzwiami i posypala sie szyba???????to było ok 10.00 a o 17.00 wracałem do domu i zaczeła sie jarzyc kontrolka ładowania ,przyciemniały przednie światła,zaczeły sie zapalac kontrolki poduszek i abs,zaczął przerywac i zgasł.Akcja skonczyła sie lawetą.Czy te 2 przypadki maja cos wspólnego i co sie stało z moim autem???????
+szyba rano była cała bo otwierałem bagażnik.
-
-
jad, Ja bym sie zastanowił, cos musialo sie stac z ładowaniem jak mi w felicji przepalila sie żarowka przestalo ładowac akumulator i kawalek dalej stanąłem ja bym radził zobaczyc alternator czy cos sie nie sało ,a i samo ladowanie napewno trzeba sprawdzic .1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
Przez 25km miałeś włączone podgrzewanie tylnej szyby??? Czy dobrze rozumiem ....
"Odpaliłem rano auto ,(właczyłem ogrzewanie tylnej szyby)przejechałem ok 25 km i zaparkowałem na ok 30min,ponownie wsiadłem i przejechałem ze 3 km ,wysiadłem trzasnołem dzrzwiami i posypala sie szyba??????"NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Nie wiem jak w O1 ale w O2 jest tak ze ogrzewanie szyby wylacza sie po 10 min ale nie ma mozliwosci zeby ja grzalo jak nie mam wlaczonego silnika a jak silnik dziala to napiecie idzie z alternatora a akumulator jest ladowany a tak sytuacja moze nastapic jak cos siadlo i prad plynal z akumulatora .1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
Kolega grzał szybę rano, przez bardzo długi czas. To spowodowało pęknięcie. Problemy z elektryką pojawiły się później, z tego co napisał - wieczorem. Oczywiście masz rację, mogą być spowodowane czymś grubszym niż tylko rozładowanie akumulatora, ale najpierw sprawdziłbym akumulator, bo to i tak jest konieczne. Tak czy inaczej, odpowiedź na pytanie alkozi brzmi - obie awarie się łączą, a problem z wynika z przegrzania szyby.Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marian 2Jeżeli niema, to warto dobudować/zamontować automatyczny wyłącznik ogrzewania tylnej szyby:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic860964.html
Komentarz
-
-
W związku z powyższym zapytam: jak długo (w jednym ciągu) może być włączone ogrzewanie tylnej szyby? I jaka w takim razie powinna być przerwa przed powtórnym włączeniem.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Kilka minut. Ogrzewanie tylnej szyby służy do tego, żeby usunąć parę, natychmiast później, po odparowaniu należy ogrzewanie wyłączyć. Nie wolno w ten sposób usuwać śniegu czy lodu z szyby, nie wolno też zapomnieć o włączonym ogrzewaniu - również lusterek. Taka awaria jak Autora postu zdarza się rzadko, miał pecha, ale każdemu może się zdarzyć. Zwykle zbyt długo włączone ogrzewanie powoduje "tylko" większe zużycie paliwa czy ogranicza prąd ładowania akumulatora, co w zimie zwykle kończy się źle.Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
Komentarz