eX, a może niedziela wieczorem? :P
[O1] drgania samochodu przy zatrzymywaniu
Zwiń
X
-
Mało danych
Jak dokładnie wyglądają te wibracje: czy są mocne, czy trzęsie się całe auto (np. czy drgania są też na drążku zmiany skrzyni biegów czy na kierownicy) czy występują bez przerwy, czy też tylko na chwilę, a potem przestają i znowu okresowo wracają? Jaki auto ma przebieg?
Edit: doczytałem, nie drży kierownica, Czy te drgania występują przy hamowaniu, czy już po zatrzymaniu się, na luzie?Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
-
A silnik pracuje równo? Bo wygląda, jakby przy hamowaniu pompa wspomagania hamulców (podciśnieniowa, czy jakoś tak to się nazywa) tak obciążała silnik, że ten jest na granicy zgaśnięcia i stąd te drganiaSkoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
mirek65, Jak trzymasz noge na hamulcu to drga ?.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zauważcie, co napisał kolega, że po zatrzymaniu i puszczeniu hamulca drgania ustają po 2 sekundach.. więc tarcze odpadają.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
Nikt nie zadał pytania. Kiedy powstają ?
Czy powstają podczas ruchu pojazdu ?
Czy zaraz po zatrzymaniu ?
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Wymiana koła dwumasowego nic nie zmieni, setki osób szuka skutecznego rozwiązania
Teorie są różne, pompa wtryskowa, dwumasawww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Przecież musi być jakiś sposób na zdiagnozowanie czy to to lub nie - objawy takie i takie - przyczyna taka i taka... Powiem szczerze że bym sie wkurzył jakbym władował 1300 + robocizna i auto by się nadal telepało. Zresztą myślę że jak mechanik wyjmie to koło dwumasowe i rozkmini co tam jest w środku to powie czy to to, czy raczej gdzie indziej szukać usterki... Nie trzeba od razu kupowaćSamochód też ma duszę...
Komentarz
-
-
Czasem zdarza sie,ze jeden z czujników abs przekłamuje predkość,objawa sie to szczegolnie przy małej predkości np przy dohamowywaniu i załącza sie wtedy pompa abs. Słychac charakterystyczne warczenie,moze to ten problem. Błędów na vagu nie pokarze ,tylko oscyloskop i pomiar amplitudy sygnału...autoalarmy,zestawy glosnomowiace,systemy alarmowe do budynkow
Komentarz
-
-
przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk.. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentny ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
[ Dodano: Nie 27 Lut, 11 15:29 ]
przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu :evil: popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk :?: .. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentnyops: ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
traktuj lepiej auto niż dziewczyne i nie rżni go
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZoltarWymiana koła dwumasowego nic nie zmieni, setki osób szuka skutecznego rozwiązania
Teorie są różne, pompa wtryskowa, dwumasaAGR'00 123KM/264Nm
Komentarz
-
Komentarz