eX, a może niedziela wieczorem? :P
[O1] drgania samochodu przy zatrzymywaniu
Zwiń
X
-
Mało danych
Jak dokładnie wyglądają te wibracje: czy są mocne, czy trzęsie się całe auto (np. czy drgania są też na drążku zmiany skrzyni biegów czy na kierownicy) czy występują bez przerwy, czy też tylko na chwilę, a potem przestają i znowu okresowo wracają? Jaki auto ma przebieg?
Edit: doczytałem, nie drży kierownica, Czy te drgania występują przy hamowaniu, czy już po zatrzymaniu się, na luzie?Pozdrawiam,
Jacki
Komentarz
-
-
A silnik pracuje równo? Bo wygląda, jakby przy hamowaniu pompa wspomagania hamulców (podciśnieniowa, czy jakoś tak to się nazywa) tak obciążała silnik, że ten jest na granicy zgaśnięcia i stąd te drganiaSkoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
mirek65, Jak trzymasz noge na hamulcu to drga ?.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"
k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zauważcie, co napisał kolega, że po zatrzymaniu i puszczeniu hamulca drgania ustają po 2 sekundach.. więc tarcze odpadają.Skoda 105S ->EX, CC700 ->EX, Skoda Felicia 1,3MPI ->EX, Skoda Octavia I More Sport
www.octavia-bedzyna.blog.pl
Komentarz
-
-
Nikt nie zadał pytania. Kiedy powstają ?
Czy powstają podczas ruchu pojazdu ?
Czy zaraz po zatrzymaniu ?
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"
k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Wymiana koła dwumasowego nic nie zmieni, setki osób szuka skutecznego rozwiązania
Teorie są różne, pompa wtryskowa, dwumasawww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Przecież musi być jakiś sposób na zdiagnozowanie czy to to lub nie - objawy takie i takie - przyczyna taka i taka... Powiem szczerze że bym sie wkurzył jakbym władował 1300 + robocizna i auto by się nadal telepało. Zresztą myślę że jak mechanik wyjmie to koło dwumasowe i rozkmini co tam jest w środku to powie czy to to, czy raczej gdzie indziej szukać usterki... Nie trzeba od razu kupować
Samochód też ma duszę...
Komentarz
-
-
Czasem zdarza sie,ze jeden z czujników abs przekłamuje predkość,objawa sie to szczegolnie przy małej predkości np przy dohamowywaniu i załącza sie wtedy pompa abs. Słychac charakterystyczne warczenie,moze to ten problem. Błędów na vagu nie pokarze ,tylko oscyloskop i pomiar amplitudy sygnału...autoalarmy,zestawy glosnomowiace,systemy alarmowe do budynkow
Komentarz
-
-
przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk.. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentny ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
[ Dodano: Nie 27 Lut, 11 15:29 ]
przepraszam że sie podepne pod temat ale mam podobne objawy tylko mi drży auto i kierownica wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzyłem układ sprzegła (bo to ten sam)w swoim 1,9tdi i ciągle to sie dzieje znajomy który pracuje w serwisie forda (wymieniał mi wszystko) mówi że to może być dwu masa najgorzej jest jak nie moge przełączyć z 1 na 2 silnik pracuje mocniej spalanie się większa ale obroty nie idą w góre sam nie wiem co to : / podkreśle że nawet na "chama" nie da się zmienic biegu :evil: popuszczam sprzęgło doduszam i silnik idealnie pracuje i moge paluszkiem zminić bieg sądze że albo to dwumasa albo poduchy albo docisk :?: .. muszę jeszcze sprawdzić olej do sprzęgła czy czasem jest jego brak bądź czy nie trza go zmienić a jeśli po tym nic się nie zmieni? (bo wymienia się ten płyn sprzęgła ponoć kupny tylko w ASO i kosztuje w granicach stówki) chyba że ktoś bardziej kompetentny
ops: ma jakąś opcje tej zimy to mi się zaczęło dziać słyszałem opinie innego znajomego o jakimś kabelku który się przetarł gdzieś tam ale niestety byłem na diagnostyce komputerowej ( nie na VAG-u) i niby z silnikiem ok zero błedów... ale to zauważyłem że każdy przypadek jest inny i jest mnóstwo przyczyn... byle jakieś błachostki to były kolego u ciebie i umnie
traktuj lepiej auto niż dziewczyne i nie rżni go
Komentarz
-
-
bardzo pesymistyczne stwierdzenie :? Po przeczytaniu tematu stawiam na sprzęgło bo kolega nie pisał że mu reaktor gaśnie nawiasem mówiąc też mam podobne jazdy po przejściu z biegu na wolne obroty przez moment telepie całym autem przebieg blisko 300T.Km. 8)Zamieszczone przez ZoltarWymiana koła dwumasowego nic nie zmieni, setki osób szuka skutecznego rozwiązania
Teorie są różne, pompa wtryskowa, dwumasaAGR'00 123KM/264Nm
Komentarz
-
Komentarz