ja w swojej octavii mam takie same objawy jak opisujecie, natomiast zauważyłem jedną chyba ważną rzecz mianowicie po odpięciu czujnika prędkości objawy ustępują
[O1] drgania samochodu przy zatrzymywaniu
Zwiń
X
-
Koledzy , mam taki sam problem, i znalazłem odpowiedz na forum volkswagena :lol: Z tego co piszą nie jest to żadna wada mechaniczna, tylko wadliwe oprogramowanie sterownika silnika. Rozwiązaniem podobno jest tylko wymiana sterownika , bądz wgranie nowszego softu. Objawy charakterystyczne tego denerwującego zjawiska to drgania silnika po wyrzuceniu na luz , które znikaja jak tylko koła przestaną sie obracać. Jeśli to prawda to dobrze by było stworzyć spis numerów wadliwych sterowników oraz tych które sa wporządku. Sam musze odnależć tensterownik pod maska, ktoś wie gdzie go szukać? A tutaj link żródłowy:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php...7ed9ea24ea589b
[ Dodano: Pon 07 Sty, 13 20:16 ]
Jeśli to prawda chciałbym prosić kolegów o podawanie swojego nr sterownika, czy problemy z drgawkami występuja, rok, oraz typ silnika i jego moc . Tak powinniśmy potwierdzić wine sterownika i dowiedzieć jaki jest nr wadliwego sterownika a jaki dobrego
Moja Octavia I 1998r 110 km 1.9 TDI silnik AHF nr sterownika silnika (ECU)to: 038 906 018 AM - drgawki na wolnych obrotach jak najbardziej występuja
Komentarz
-
Komentarz