jeżeli byłoby to ryglowanie drzwi to dźwięk pojawiał by się zawsze po przekroczeniu 20 km/h i raczej to nie jest pikanie
a w jakich sytuacjach pojawia się to pikanie?
Dziś pogoda jest oślepiająca - brudne szyby - oślepiające słońce i ... cofając nabiłem się na bramę.
Mam wgniecenie na zderzaku - niewielkie - ale sprawia że moje samopoczucie jest bardzo złe.
Czy da się coś zrobić by nie trzeba było wymieniać zderzaka? Jeśli tak to czy trzeba będzie lakierować cały zderzak?
Poniżej zdjęcia.
Witam, ja też bym tego nie ruszał tzn. zależy od tego czy śpisz na kasie i wydatek kilku stówek to nie dla Ciebie problem.., zresztą po takiej lakierniczej naprawie jest duże prawdopodobieństwo, że zderzaka lakiernik nie wylicuje tak jak w fabryce i będzie widać, że coś było grzebane a w przyszłości wnikliwy kupujący będzie podejrzewał, że auto miało małą stłuczkę. Skoro będziesz oklejał auto, to proponuje to zostawić, tę dziurę wypełnij szpachlem, żywicą czy czymś podobnym, zrobią Ci to tam gdzie naprawiają zderzaki, oklej to miejsce i po problemie.
mol, To już musisz sam podjechać i się dowiedzieć, takie zaszpachlowanie nie powinno być droższe niż 50zł, przecież tam prawie nie ma nic do roboty, ceny lakierowania nie znam, ale jak wspomniałem nie warto ściągać tego zderzaka i lakierować, podzwoń, dowiesz się.
Dzięki Maru 123,
Czy ktoś może polecić zakład "Auto Detailingu" w Warszawie?
Chce się rozeznać w cenie takiej naprawy. Dotychczasowy "blacharz" zawiódł mnie przy naprawie przy ostatnim aucie.
ja też je widzę - ale kuje mnie w oczy głęboka krecha i spękany lakier ... Boje się umyć auto i spojrzeć na zderzak - być może że mi przejdzie za tydzień lub dwa - ale jest to moje pierwsze auto - nowe - a radość z "nieobitego" auta była za krótka.
bzyq_74, czujniki nie "złapały" bramy i dodatkowo pokryła się ze słupkiem, brudna szyba i oślepiające słońce i ... rutyna stępiła moją uwagę.
to tylko plastik - nie zardzewieje - olałbym chyba że masz w polisie AC i z tego możnaby zlikwidować szkodę, nawet jeśli ją sam zrobiłeś (u mnie np. jedna szkoda z OC lub AC nie powoduje straty zniżek)
wiem ze najlepiej radzi sie komus (bo ja tez dostalbym dylery) ale rzeczywiscie nie lakierowalbym tego bo na szczescie sa te nakladki na zderzak - powinna to Tobie w duzym stopniu zamaskowac
Ale mimo wszystko wiem co czujesz - kiedys spotkal mnie podobny przypadek.
ja też je widzę - ale kuje mnie w oczy głęboka krecha i spękany lakier ... Boje się umyć auto i spojrzeć na zderzak - być może że mi przejdzie za tydzień lub dwa - ale jest to moje pierwsze auto - nowe - a radość z "nieobitego" auta była za krótka.
mol nie przejmuj się, mój też jest nowy i też pierwszy i też obiłem sobie, ale lusterko jak wyjeżdżałem z garażu o 5 rano (jeszcze zaspany byłem) :diabelski_usmiech
Komentarz