W swojej Octavi mam inny model Sony ale o podobnym wyglądzie i u mnie radio działa bez zastrzeżeń. Mam uruchomioną opcją AF w RDSie i po sprawie. Dodam że radio już był jak kupowałem, bo osobiście wolałbym Alpine. :-)
nie wiem o co chodzi w OIIFL
Zwiń
X
-
nie wiem o co chodzi w OIIFL
witam
Nie wiem o co chodzi,ale niby w OIIFL jest pare systemow wspomagajacych hamowanie,ruszanie itd.Jak jade po śniegu i zaczynam ostro przyśpieszać to załącza się jeden z systemów i autko nie "zamieli kołami".Jednak dzisiaj podjeżdżając pod stromą lekko oblodzoną górke auto zaczęło boksować kołami i nie załączył się ani ten ani żaden inny system.Najprościej mówiąc:"paliłem laka na lodzie".Nie wiem czy to normalne :shock: ,może ktoś wie o co chodzi?
pozdrawiamRespect All,Fear No One!
-
-
Jak sypało tak strasznie śniegiem, a potem przyszło - 20 stopni na kostce pod blokiem była jedna wielka ujeżdżona przez auta tafla lodu. Facet przede mną się zatrzymał. Potem ruszył a ja zostałem na delikatnym podjeździe ( na odcinku 5 metrów różnica wysokości może wyniosła 10cm). Mam ten system pomocy przy ruszaniu pod górkę + 7 innych systemów. I co -> jedynka, dwójka - systemy nie pozwalają mi przekroczyć 3 tysięcy obrotów, czuje, że silnik zaczyna się dusić przez te systemy i w końcu zdechł. Nie pozostało nic innego jak lekko cofnąć wyłączyć zabezpieczenia, dwójka i pulsacyjna zabawa gazem. I wyjechałem. Dlatego nie masz się co dziwić, że auto nie podjechało na oblodzonej drodze. To tak jakbym Ci kazał zatrzymać się z ABS na zamarzniętym jeziorze. Jedyne co będziesz mógł zrobić to kręcić kierownicą, a to i tak nic nie da. Systemy nie zwiększą przyczepności, ale pomogą rozłożyć siłę na koła tak aby żadne z nich nie kręciło się chociaż nie w każdych warunkach jest to możliwe.
Był temat o tym czy systemy typu esp, asr rzeczywiście pomagają. Są sytuacje, kiedy trzeba wyłączyć elektryczne kagańce a pedał gazu wcisnąć do podłogi 8)
Komentarz
-
-
Nie mrugał żółty trójkącik od ESP? To były krótkie uślizgi czy na liczniku miałeś 50km/h, koła kręciły się jak szalone a samochód stał w miejscu?
Jeżeli to były krótkie uślizgi to nie ma się co martwić. Może nie wyczułeś działania systemu, a on zadziałał a kontrolka nie zamrugała. Gorzej jak koła kręciły się a system nie działał.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanNie chodziło mi o to,że auto nie podjechało pod górke,ale o to,że boksowało kołami.
Zamieszczone przez fanJednak dzisiaj podjeżdżając pod stromą lekko oblodzoną górke auto zaczęło boksować kołami i nie załączył się ani ten ani żaden inny systemCzarny Elegance
Komentarz
-
-
powinno byc tak ze system potrafi to co kierowca albo wiecej. Czyli jak kierowca po wylaczeniu systemow potrafi jechac, to z systemami tez powinno sie dac. Jak sie nie da to systemy sa do dupy. No bo skoro kierowca na lodzie pojedzie kontrolujac tylko gazem i hamulcem, to system tym bardziej powinien dac rade bo moze kontrolowac jedno i drugie, tyle ze osobno kazde kolo...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marxpowinno byc tak ze system potrafi to co kierowca albo wiecej
poza tym szczerze mówiąc w normalnych sytuacjach jest to wygodne, po cholerę mam dozować siłę hamowania czy ilość "gazu", skoro nie muszę się nad tym zastanawiać.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarxCzyli jak kierowca po wylaczeniu systemow potrafi jechac, to z systemami tez powinno sie dac. Jak sie nie da to systemy sa do dupy. No bo skoro kierowca na lodzie pojedzie kontrolujac tylko gazem i hamulcem, to system tym bardziej powinien dac rade bo moze kontrolowac jedno i drugie, tyle ze osobno kazde kolo...
Zamieszczone przez MarxNo bo skoro kierowca na lodzie pojedzie kontrolujac tylko gazem i hamulcem,Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarxBig, nie pisalem nic o jezdzie pod gore, czytaj uwazniejZamieszczone przez fanJednak dzisiaj podjeżdżając pod stromą lekko oblodzoną górke auto zaczęło boksować kołamiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez MarxBig, nie pisalem nic o jezdzie pod gore, czytaj uwazniejZamieszczone przez fanJednak dzisiaj podjeżdżając pod stromą lekko oblodzoną górke auto zaczęło boksować kołami
Komentarz
-
Komentarz