Dzwoniłem do Dynosoftu i powiedzieli mi że wystarczy tylko chip że wtrysków nie trzeba wymieniać. i teraz to ja już sam nie wiem. Tylko teraz pytanie po samym chipie spalanie spadnie/bedzie takie same/ czy wzrośnie?
[O2] Kluczyk do Octavi
Zwiń
X
-
[O2] Kluczyk do Octavi
Witam wszystkich.
Stałem się ostatnio szczęśliwym posiadaczem Skody Octavii II rocznik 2004 wersja Ambiente . Poprzedni właściciel miał niestety tylko jeden kluczyk do auta, bo drugi złamał.
Znalazłem na allegro takie aukcje:
Mam pytanie: który pasuje do mojej Skody?
Na kluczyku który posiadam nie ma żadnych oznaczeń i nie wiem który mam wybrać. A może polecicie coś innego. Kluczyk może być bez pilota ale z immobilizerem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
-
-
marjos, ja bym wolał podjechać do gości którzy dorabiają kluczyki- dobiorą ci odpowiedni a poza tym i tak trzeba go dokodować do auta- bez tego i tak nic nie zdzialasz
koszt takiej uslugi to ok 250-350plnprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
A ja bym przedzwonił do ASO bo się można czasami zdziwić (pozytywnie), ile kosztuje taki kluczyk.BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
marjos, jeżeli już to ten droższy a i tak będziesz musiał zawitać do magika na dokodowanie go do auta no i grot tez jest gładki, jesteś z okolic warszawaki więc : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=kluczyki zadzwoń zapytaj pewnie obsłużą kompleksowo.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Dzwoniłem do punktu dorabiania kluczy i Pan tam pracujący zaproponował mi następujące ceny:
Kluczyk z immobilizerem bez pilota 350 zł a z pilotem 600.
Myślałem że jak kupię surowy kluczyk i załatwię wszystko pojedynczo to wyjdzie taniej. Tylko nie wiem jaki rodzaj kluczyka pasuje do mojej Skody? Dostałem odpowiedź z allegro że do mojego auta pasuje ten tańszy. Czy jak zadzwonię do serwisu Skody i podam nr VIN to uzyskam od nich informację o rodzaju kodowania immobilizera?
Komentarz
-
-
KOlego, na kluczyku masz napisane jaki to jest dokładnie, generalnie chodzi o częstotliwość.
W tym celu jeżeli masz tzw. scyzoryk musisz go rozebrać, podważasz delikatnie nożem, śrubokrętem i już wiesz co masz kupić.__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
niedawno w ASO zaspiewali mi 600-650 zl za kluczyk z pilotem do O1.
Niektore autoalarmy sa z kompletem kluczykow z pilotami (groty kluczykow trzeba oczywiscie pozniej wyciac wg oryginalnego kluczyka i skopiowac immobiliser). Jesli nie masz alarmu i zastanawiasz sie nad jego instalacja to taki montaz wyjdzie taniej (o ile nie wybierzesz najdrozszego modelu). Mnie elektronik proponowal alarm z montazem za ok. 300zl.
Komentarz
-
-
No więc tak: w ASO chcą jakieś chore pieniądze.
Zadzwoniłem do warsztatu który polecaliście wyżej ( na placu Grzybowskim). Koszt dorobienia kompletnego kluczyka scyzoryka to 450 zł (Pan jak usłyszał że dostałem namiar z forum dał mi rabat 50 zł ), ale samo docięcie i programowanie kluczyka który ja dostarczę do warsztatu to tylko 150 zł plus koszty kluczyka z allegro 131 zł to daje 280 zł. Chyba gra warta świeczki?
Dzięki radzie Gogusia już wiem jaki mam kluczyk.
Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi.
Komentarz
-
-
Około dwa tygodnie temu pytałem się w ASO (Tarnów), czy istnieje możliwość dorobienia kluczyka do OI z centralnym zamkiem i immo. Odp: oczywiście, że istnieje - nawet gdy posiadam tylko jeden kluczyk, a nie posiadam numeru kluczyka. Cena dla takiego kluczyka (dwuprzyciskowy), to koszt ok. 540 PLN.
Z tego co tłumaczył mi Gość: muszę podać VIN auta, numerek VIN przesyłają do Poznania, z Poznania do Czech. Tam (z sejfu wyciągają kluczyk - dorabiają+program.). Odsyłają do Poznania, z Poznania do Tarnowa. Następnie podjeżdżam sokdzinką i próba kluczyka (na 99% ma zadziałać (1%=czynnik ludzki - podczas produkcji pomyłka kluczyka).
Natomiast dorobienie kluczyka tylko z immo: ~300 PLN
W Dębicy ceny dorobienia kluczyka + immo, oscylują w granicach: 250 - 300 PLN
Z drugiej strony potrzebuję tylko kluczyka jako rezerwę, a nie do "czynnej służby" jak oryginał... Więc pewnie wybiorę opcję "light" :P (250 PLN)
Komentarz
-
Komentarz