Dzwoniłem do Dynosoftu i powiedzieli mi że wystarczy tylko chip że wtrysków nie trzeba wymieniać. i teraz to ja już sam nie wiem. Tylko teraz pytanie po samym chipie spalanie spadnie/bedzie takie same/ czy wzrośnie?
[O2] Kluczyk do Octavi
Zwiń
X
-
[O2] Kluczyk do Octavi
Witam wszystkich.
Stałem się ostatnio szczęśliwym posiadaczem Skody Octavii II rocznik 2004 wersja Ambiente. Poprzedni właściciel miał niestety tylko jeden kluczyk do auta, bo drugi złamał.
Znalazłem na allegro takie aukcje:
Mam pytanie: który pasuje do mojej Skody?
Na kluczyku który posiadam nie ma żadnych oznaczeń i nie wiem który mam wybrać. A może polecicie coś innego. Kluczyk może być bez pilota ale z immobilizerem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
-
-
marjos, ja bym wolał podjechać do gości którzy dorabiają kluczyki- dobiorą ci odpowiedni a poza tym i tak trzeba go dokodować do auta- bez tego i tak nic nie zdzialasz
koszt takiej uslugi to ok 250-350plnprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
A ja bym przedzwonił do ASO bo się można czasami zdziwić (pozytywnie), ile kosztuje taki kluczyk.BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
marjos, jeżeli już to ten droższy a i tak będziesz musiał zawitać do magika na dokodowanie go do auta no i grot tez jest gładki, jesteś z okolic warszawaki więc : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=kluczyki zadzwoń zapytaj pewnie obsłużą kompleksowo.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Dzwoniłem do punktu dorabiania kluczy i Pan tam pracujący zaproponował mi następujące ceny:
Kluczyk z immobilizerem bez pilota 350 zł a z pilotem 600.
Myślałem że jak kupię surowy kluczyk i załatwię wszystko pojedynczo to wyjdzie taniej. Tylko nie wiem jaki rodzaj kluczyka pasuje do mojej Skody? Dostałem odpowiedź z allegro że do mojego auta pasuje ten tańszy. Czy jak zadzwonię do serwisu Skody i podam nr VIN to uzyskam od nich informację o rodzaju kodowania immobilizera?
Komentarz
-
-
KOlego, na kluczyku masz napisane jaki to jest dokładnie, generalnie chodzi o częstotliwość.
W tym celu jeżeli masz tzw. scyzoryk musisz go rozebrać, podważasz delikatnie nożem, śrubokrętem i już wiesz co masz kupić.__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
niedawno w ASO zaspiewali mi 600-650 zl za kluczyk z pilotem do O1.
Niektore autoalarmy sa z kompletem kluczykow z pilotami (groty kluczykow trzeba oczywiscie pozniej wyciac wg oryginalnego kluczyka i skopiowac immobiliser). Jesli nie masz alarmu i zastanawiasz sie nad jego instalacja to taki montaz wyjdzie taniej (o ile nie wybierzesz najdrozszego modelu). Mnie elektronik proponowal alarm z montazem za ok. 300zl.
Komentarz
-
-
No więc tak: w ASO chcą jakieś chore pieniądze.
Zadzwoniłem do warsztatu który polecaliście wyżej ( na placu Grzybowskim). Koszt dorobienia kompletnego kluczyka scyzoryka to 450 zł (Pan jak usłyszał że dostałem namiar z forum dał mi rabat 50 zł), ale samo docięcie i programowanie kluczyka który ja dostarczę do warsztatu to tylko 150 zł plus koszty kluczyka z allegro 131 zł to daje 280 zł. Chyba gra warta świeczki?
Dzięki radzie Gogusia już wiem jaki mam kluczyk.
Dziękuję Wszystkim za podpowiedzi.
Komentarz
-
-
Około dwa tygodnie temu pytałem się w ASO (Tarnów), czy istnieje możliwość dorobienia kluczyka do OI z centralnym zamkiem i immo. Odp: oczywiście, że istnieje - nawet gdy posiadam tylko jeden kluczyk, a nie posiadam numeru kluczyka. Cena dla takiego kluczyka (dwuprzyciskowy), to koszt ok. 540 PLN.
Z tego co tłumaczył mi Gość: muszę podać VIN auta, numerek VIN przesyłają do Poznania, z Poznania do Czech. Tam (z sejfu wyciągają kluczyk - dorabiają+program.). Odsyłają do Poznania, z Poznania do Tarnowa. Następnie podjeżdżam sokdzinką i próba kluczyka (na 99% ma zadziałać (1%=czynnik ludzki - podczas produkcji pomyłka kluczyka).
Natomiast dorobienie kluczyka tylko z immo: ~300 PLN
W Dębicy ceny dorobienia kluczyka + immo, oscylują w granicach: 250 - 300 PLN
Z drugiej strony potrzebuję tylko kluczyka jako rezerwę, a nie do "czynnej służby" jak oryginał...Więc pewnie wybiorę opcję "light" :P (250 PLN)
Komentarz
-
Komentarz