Maicroft, ja też sie nie śpieszyłem ;P dziewczyna prowadziła ;] :P
[O2] [FL] Domykanie okien z kluczyka...
Zwiń
X
-
[O2] [FL] Domykanie okien z kluczyka...
Mam problem. Gdy otwieram okna z kluczyka - otwierają się wszystkie, jak je domykam to jedno (tylne, od strony pasażera) nie zamyka się :evil:
Pamiętam, że ktoś miał taki sam problem, ale nie mogę znaleźć tamtego wątku. Czy ASO poradziło sobie z usunięciem tego problemu?1.4TSI + DSG Biała
-
-
może trzeba zaprogramować tak jak w OI na nowo?
włącz zapłon, wyłącz go, włącz ponownie i przyciskiem opuszczania szyby od kierowcy opuść szybę i trzymaj przycisk przez kilka sekund aż cyknie przekaźnik (gdzieś pod deską) i to samo w drugą stronę
wersja II (różne instrukcje podają różne sposoby)
wkładasz kluczyk do zamka od strony kierowcy, przekręcasz w pozycję otwórz, czekasz aż otworzą się wszystkie szyby i trzymasz przez kilka sekund (ok 10) i w drugą stronę to samo
tak wygląda programowanie sterownika szybS - Stowarzyszenie
K - Kierowców
O - Omijających
D - Definitywnie
A - ASO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KarpieNa gwarancji. Zbieram tylko większą ilość "poprawek", żeby z każdą pierdółką nie jeździć
jak zadziala to daj znac ktorym sposobem to zrobiles.
Jest jeszcze jeden myk z tymi oknami. Jak nacisniesz i przytrzymasz przycisk otwierania centralnego zamka to okna ida na dol oprocz lewego tylnego. W ASO robia oczy jak 5ciozlotowki.
Komentarz
-
-
Wszystkim dziękuję za pomoc. Wasze rady poskutkowały. Poczekałem 3 tygodnie i spróbowałem ponownie - wszystkie okna otwierają się i zamykają poprawnie. Skoda to najnowocześniejszy samochód na rynku - z funkcją "autoreperacji", tylko dlaczego zajmuje to tyle czasu?? :twisted:1.4TSI + DSG Biała
Komentarz
-
-
Karpie, To był bład kodowania fukcji KOMFORT
Okna w tej funkci koduje sie nastepujaco.
1. Wkładasz kluczyk do zamka drzwi i przekręcasz go w tak jakbyś chciał otworzyć samochód i przytrzymujesz je go w tej pozycji - okna zjeżdżaja w dół.
2. Obracasz kluczyk o 180 stopni tak jakbyś chciał zamknąć auto i takze przytrzymujesz go w tej pozycji aż okna się zamkną.
W tym momencie funkcja KOMFORT zaprogramowała sobie tzw. krańcowe położenia szyb.
Powinno wszystko działać.Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Loyd masz oryginalny alarm, czy dokładany w salonie? Przy oryginalnym jest podobno jakaś opcja, żeby VCDSem to ustawić.
Ja niestety mam alarm niefabryczny (META system) i nie dało się tego tak prosto zrobić. Musiałem dokupić specjalny moduł do alarmu (koszt kilkanaście złotych) i go zamontować w ASO (nie chciałem ryzykować z gwarancją, koszt montażu coś koło 100 zł).
Komentarz
-
-
ja nie bardzo kumam tego domykania, z kluczyka idzie ok(czasami za wyjątkiem jednej szyby która coś szwankuje, zresztą już kilka osób ma z tym problem)
ale jak gaszę silnik i wyciągam kluczyk to raz się domykają same, a raz zostają otwarte(z przewagą na otwarte)
Ostatnio nawet chciałem zostawić otwarte szyby żeby się nie grzało w środku, a na złość kilka razy się domykały :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez wojtek1982Chciałbym, żeby w momencie zamykania auta z pilota, niedomknięte szyby automatycznie się zamykały. Jak to zrobić?
Komentarz
-
Komentarz