U mnie po +/- 7.000 km na begnecie ubyło ok 1 mm oleju.
Zablokowana wkładka zamka O2
Zwiń
X
-
Zablokowana wkładka zamka O2
Ostatnio przy okazji konieczności doładowania akumulatora, chciałem zamknąć auto kluczykiem zamiast pilotem. Początkowo kluczyk nie chciał wejść do zamka, ale po "walkach" przy pomocy WD 40 wszedł. Jednak nie obraca się.
Czy ktoś już demontował wkładkę zamka w O2?
Znalazłem sporo opisów jak zdemontować wkładkę w O1, ale próbowałem zadziałąć tak samo i nie udało się. Za zaślepką jest też śruba typu torx, która gdy się ją wykręca to nie luzuje obejmy wkładki tylko "się wykręca" - nie próbowałem wykręcić do końca bo bałem się, że wpadnie do środka drzwi.
W O2 są dwie zaślepki jedna na wysokości wkładki, druga niżej - nie wiem do czego służy ta druga śruba.
Rezasumują nie udało mi się wyjąć i wyczyścić wkładki.
Czy ktoś może pomóc?
-
-
Odmrażacz też był w użyciu
Być może to kwestia mrozów, ale jesienią juz ciężko chodził, wiadomo jak się ma pilota i w nim sterowanie alarmem to kluczykiem się nie zamyka.
Przy tych mrozach to więcej manipulował nie będę bo palce stracę, ale jak sie zrobi ciepło to będę musiał do tego tematu wrócić i dlatego pytam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sazadPrzy tych mrozach to więcej manipulował nie będę bo palce stracę, ale jak sie zrobi ciepło to będę musiał do tego tematu wrócić i dlatego pytam.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz