brak paliwa rezerwa czujnik cofanie raczej nie,mi pika ale od pasów,i pikało jak czujnik cofania był urwany.
[O2] wyciek płynu
Zwiń
X
-
[O2] wyciek płynu
dziś rano na świeżym śniegu zauważyłem kilka kropelek jasnozielonej(seledynowej) cieczy na wysokości tylnego końca osłony pod silnikiem(auto stało na spadzie)
czy ktoś ma koncepcję który z płynów eksplatacyjnych może to być?
płyn od spryskiwaczy mam niebieski więc to nie toprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
-
-
Bobek88, płyn do chłodnicy jest G12 czyli rózowawy
wspomaganie w O2 jest elektromechaniczne o ile mnie pamięć nie myli a co za tym idzie nie ma płynu
plyn hamulcowy jest albo bezbarwny albo zdeklarowanie zielony w zależności czy Dot3 czy dot4
szkoda, no mnie tez to przyszło do głowy tylko zastanawiam się czemu po tych mrozach zaczęło ciecprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
mishaq, jak długo żyję(a troszkę już przeżyłem :diabelski_usmiech ) jeszcze nie widziałem ropy w takim kolorze ale doceniam pomysłprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorunie obejdzie się bez kanału dla pewności oczywiście, ale ten pomysł ze zmianą koloru płynu do spryskiwaczy to chyba będzie to
a w ramach podzięki za zespołową pracę (wolałbym przy czymś mocniejszym co prawda :szeroki_usmiech ) po plusikuprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
No nie, to chyba jakaś trójmiejska zaraza - ja też przedwczoraj wypatrzyłem podobną plamę na śniegu i to w podobnym miejscu, gdzieś tak w środku długości auta. Ten płyn to ma kolor jasno zielony lekko żółty - taki trochę żarówiasty.
piotrek_gdy - nie chcę cię martwić, ale chyba gubimy płyn hamulcowy.
Dzisiaj odkręciłem korek zbiornika płynu hamulcowego, zanurzyłem w nim palec, a później dotknąłem nim śniegu - wynik, ten sam kolor.
Ja jadę do serwisu we środę (Plichta Wejherowo) - no chyba, że masz jakegoś sprawdzonego mechanika w 3-city to podeślij mi na priv.
Jak we wtorek wyczaisz co to, to daj mi znać, żebym mógł się przygotować.
Mam nadzieję, że spotkamy się na najbliższym spocie.
Komentarz
-
-
sazad, no to byloby niezle rozwiazanie-wole plyn hamulcowy niż klimę 8)
a serio- odezwe sie we wtorek to pogadamy albo na spocieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Wiesz co, przeprowadziłem jeszcze mały test - poszedłem do auta po płyn do
spryskiwaczy i rozlałem trochę na śnieg na balkonie - rano zobaczę czy niebieski płyn się utlenił i zmienił kolor. Zrobiłem to dlatego, bo dzisiaj znalazłem podobną plamę z tyłu auta, więc stwierdziłem, że to może płyn od spryskiwaczy - wczoraj wieczorem przed zaparkowaniem umyłem tylną szybę i to może to.
Chociaż z drugiej strony skąd te plamy w połowie długości samochodu - czy to możliwe, że jakieś kanały odwadniające tam się kończą?
Jutro rano sprawdzę wynik testu i napiszę.
[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 09:10 ]
piotrek_gdy - test wypadł negatywnie - jak był bękitny tak jest.
Jednak to płyn hamulcowy - napisz gdzie się umówiłeś czy u Plichty czy inny warsztat i daj znać co to było.
[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 13:34 ]
Właśnie jestem w serwisie skody w Wejherowie, wszystkie osłony zrzucone, brak wycieku płynu hamulcowego - nie wiadomo co to za cholera jest i skąd to cieknie
Jeździć dalej i obserwować - moje ulubione stwierdzenie mechaników :evil:
Komentarz
-
Komentarz