dziś rano na świeżym śniegu zauważyłem kilka kropelek jasnozielonej(seledynowej) cieczy na wysokości tylnego końca osłony pod silnikiem(auto stało na spadzie)
czy ktoś ma koncepcję który z płynów eksplatacyjnych może to być?
płyn od spryskiwaczy mam niebieski więc to nie to
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Bobek88, płyn do chłodnicy jest G12 czyli rózowawy
wspomaganie w O2 jest elektromechaniczne o ile mnie pamięć nie myli a co za tym idzie nie ma płynu
plyn hamulcowy jest albo bezbarwny albo zdeklarowanie zielony w zależności czy Dot3 czy dot4
szkoda, no mnie tez to przyszło do głowy tylko zastanawiam się czemu po tych mrozach zaczęło ciec
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
możemy gdybać ale i tak pewnie nie obejdzie się bez kanału dla pewności oczywiście, ale ten pomysł ze zmianą koloru płynu do spryskiwaczy to chyba będzie to
nie obejdzie się bez kanału dla pewności oczywiście, ale ten pomysł ze zmianą koloru płynu do spryskiwaczy to chyba będzie to
chłopaki dam znać co wyszło- kanał we wtorek
a w ramach podzięki za zespołową pracę (wolałbym przy czymś mocniejszym co prawda :szeroki_usmiech ) po plusiku
No nie, to chyba jakaś trójmiejska zaraza - ja też przedwczoraj wypatrzyłem podobną plamę na śniegu i to w podobnym miejscu, gdzieś tak w środku długości auta. Ten płyn to ma kolor jasno zielony lekko żółty - taki trochę żarówiasty.
piotrek_gdy - nie chcę cię martwić, ale chyba gubimy płyn hamulcowy.
Dzisiaj odkręciłem korek zbiornika płynu hamulcowego, zanurzyłem w nim palec, a później dotknąłem nim śniegu - wynik, ten sam kolor.
Ja jadę do serwisu we środę (Plichta Wejherowo) - no chyba, że masz jakegoś sprawdzonego mechanika w 3-city to podeślij mi na priv.
Jak we wtorek wyczaisz co to, to daj mi znać, żebym mógł się przygotować.
Mam nadzieję, że spotkamy się na najbliższym spocie.
Wiesz co, przeprowadziłem jeszcze mały test - poszedłem do auta po płyn do
spryskiwaczy i rozlałem trochę na śnieg na balkonie - rano zobaczę czy niebieski płyn się utlenił i zmienił kolor. Zrobiłem to dlatego, bo dzisiaj znalazłem podobną plamę z tyłu auta, więc stwierdziłem, że to może płyn od spryskiwaczy - wczoraj wieczorem przed zaparkowaniem umyłem tylną szybę i to może to.
Chociaż z drugiej strony skąd te plamy w połowie długości samochodu - czy to możliwe, że jakieś kanały odwadniające tam się kończą?
Jutro rano sprawdzę wynik testu i napiszę.
[ Dodano: Pon 01 Lut, 10 09:10 ]
piotrek_gdy - test wypadł negatywnie - jak był bękitny tak jest.
Jednak to płyn hamulcowy - napisz gdzie się umówiłeś czy u Plichty czy inny warsztat i daj znać co to było.
[ Dodano: Sro 03 Lut, 10 13:34 ]
Właśnie jestem w serwisie skody w Wejherowie, wszystkie osłony zrzucone, brak wycieku płynu hamulcowego - nie wiadomo co to za cholera jest i skąd to cieknie
Jeździć dalej i obserwować - moje ulubione stwierdzenie mechaników :evil:
Komentarz