Możliwe, że chodzi o coś takiego http://moto.allegro.pl/item109162231...naprawczy.html
[O1] problem z SDI
Zwiń
X
-
[O1] problem z SDI
Witam serdecznie Forumowiczów
Mój problem:
silnik osiąga właściwą temp. po 15- 20 km ( biorąc pod uwagę obecny okres zimowy, uważam że to i tak spora odległość )
po rozgrzaniu paradoksalnie silnik zaczyna głośniej pracować ( następuje to nagle, nie stopniowo - .....+)
następnego dnia sytuacja się powtarza
może ktoś z Was miał taki przypadek
proszę o poradę
-
-
Zamieszczone przez robekcoolZależy jak zmienia się praca silnika po nagrzaniu, jakiego rodzaju dźwięki słychać
[ Dodano: Nie 07 Lut, 10 19:30 ]
chłodnica jest przysłonięta kartonem na 2/3 wysokości chłodnicy
i fakt silnik pracuje bez większego wysiłku na umiarkowanych obrotach -z natury jestem spokojnym kierowcą
z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam forumowiczów
Komentarz
-
-
Kąt wtrysku w SDI to bym akurat wykluczył. Silniki SDI są mało awaryjne mimo wszystko. Wadą ich jest to że są głośne. Mój jest głośny, ale sprawdziłbym wszystkie osłony plastikowe czy by po nabraniu temperatury nie drgały, telepały się czy tłukły gdzieś o blachę. Taki przypadek znam z Golfa mojego kolegi - tamto tez akurat był SDI. Jednak ja bym sprawdził dokładnie tłumik, a nawet poduszki silnika. Co chodzi o tłumik to jak będzie chodził to obejdź samochód do okoła i posłuchaj czy po obu stronach słychac tak samo głośną pracę silnika. Tłumik zazwyczaj na początku ma pęknięcie z jednej strony i z tej właśnie słychać to dzwonienie bardziej. Odpowiedz co zauważyłeś.
PozdrawiamZawsze szanuję ulicę i ludzi z niej.
Komentarz
-
Komentarz