przepływomierz czy turbinkaW
Zwiń
X
-
przepływomierz czy turbinkaW
Witam, od paru dni cos w mojej octavce 1,9tdi 2002 110km na wolnych obrotach dziwnie "grało"-jakby zaworki, pozniej zaczal dziwnie drgac przy ruszaniu i dodawaniu gazu, nastepnie szarpac, az wkoncu dzisiaj stracil totalnie moc, mega kopci na czarno przy dodawaniu gazu, trudno wkreca sie na obroty. Proste pytanie, czy to objaw przepływki czy turbinki. Czy sa jakies inne ew. przyczyny. Cholepa auto jest mi akurat mega potrzene wiec musze zdac sie na kogos kto mi to jakos szybko zrobi, a nie chce dac zrobic w butelke. Jak znacie ew. ceny i namiary w Poznaniu piszcie prosze!
-
-
przepływka? niee
nie kopciłby na czarno mega
to może wtryskiwacz jakiś skończył żywot może pompa wtryskowa
nie wiem jaki maszsilnik?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
jednak przeplywka, kupiłem taka jaka mieli w sklepie -130 zl, tylko cos mam wrazenie ,ze auto jakby nieco oslablo. Przepływka , ktora kupilem dedykowana jest do silnikow atd agr i ah...cos tam dalej, moja octavka to 1,9 tdi 110km 2002 rok + zmieniona mapa. Mozliwe, zeby przeplywka nie byla taka jak trzeba, mimo iz w sklepie twierdza co innego
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mbjednak przeplywka, kupiłem taka jaka mieli w sklepie -130 zl, tylko cos mam wrazenie ,ze auto jakby nieco oslablo
Zamieszczone przez mboctavka to 1,9 tdi 110km 2002 rok->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Jak kopci na czarno to albo dolot jest nieszczelny w tym cos z turbina, albo jak zaczal najpierw dzwonic, to moze zawor odlecial w silniku i robi bajzel obecnie. Wkreca sie chociaz na obroty czy nie bardzo ??
Zeby sprawdzic turbo i przeplywke to trzeba miec auto na tyle sprawne zeby na tym 3 biegu od tych 1500 do przynajmniej 4tys moglo zakrecic.
Komentarz
-
-
po wymianie przeplywki pokopcil jeszcze troche i wrocil do normalnego stanu. Auto chodzi normalnie , ale cos jakby mniejszego ducha mialo. Co do dzwonienia i "grania" mechanik zidentyfikowal to jako sprzegielko alternatora lub ew. napinacz paska. Pytanie jak prawidlowo powinno zachowac sie auto po odlaczeniu wtyku przeplywomierza? Jutro od rana odlacze , ale wolalbym wiedziec jaka winna byc normalna reakcja,thx
Komentarz
-
-
Byc mulowate, czasem mniej niz na padnietej przeplywce, a czasem wiecej.
Zamiast nominalnie wymaganej dawki 850mg/H pojawia sie wtedy wartosc zastepsza 500mg/H, a padniete przeplywki czasem maja 200 a czasem 720 i wtedy roznice czuc albo w jedna albo druga strone.
Trzeba wykonac test drogowy inaczej to takie wrozenie z fusow na odleglosc
Komentarz
-
-
Maicroft dobrze gada
dodam jeszcze, że kończąca się przepływka wpływa na moc przy wysokich obrotach
bardziej niż przy niskich->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele: