A gdzie moge kupic Vaga?
duze spalanie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rafal0110ile powinna palic octavia 1.6 mpi???
Zamieszczone przez rafal0110sonda lambda do wymianysaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No właśnie przyczyną takie błędu głównie może być:
-walnięty wtryskiwacz,
-regulator ciśnienia paliwa, chociaż u Ciebie go już chyba nie ma, albo jest jakoś wbudowany w filtr paliwa.
-pompa paliwa,
-filtr z węglem aktywnym.
Jeżeli masz auto po wrześniu 2005r to regulator ciśnienia paliwa masz wbudowany w filtr paliwa, więc można go spróbować wymienić jeżeli nie będzie zbyt drogi.
Następnie można sprawdzić wtryskiwacze czy nie leje któryś z nich.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
No to spróbuj wymienić filtr paliwa na początek. Miałeś kiedykolwiek zmieniany filtr paliwa?
A w przypadku wtryskiwczy trzba sprawdzić ich wydajność i czy przypadkiej nie leją albo nie są rozszczelnione.
A jaki jest koszt to nie mam pojęcia. Trzeba generlanie wyjąć listwe wtryskową i zmierzyć wydajność poszczególnych wtryskiwaczy przez 30 s i porównać je między soba i z wartościami z książki serwisowej. Jeżeli chcesz to będę mógł poszukać i Ci podać jakie powinny być te wartości.
PozdrawiamRozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
-
rafal0110, kiedy dostrzegłeś ten problem i od jak dawna skodzinka spala Ci tak sporo.
Czy problem pojawia się również przy pokonaniu min. 20- 30km co pokazuje "komputer pokładowy". I jeszcze jedno pytanie jaką jazdę preferujesz w obecnych warunkach - agresywną czy ekonomiczną ?. Mam podobną skodzinkę i powiem Ci ( do pracy mam jakieś 3km) jak przybywam na miejsce wskazuje mi 11/100 w obecnych warunkach.
[ Dodano: Pon 15 Lut, 10 20:26 ]
Ja jeżdżę spokojnie a wszystko mam OK! Jak na tak krótkie odcinki do pokonania! jestem zadowolon.miroslaw
Komentarz
-
-
Niskie temperatury + dystans 2-4km (czyli cały czas na zimnym silniku) + trochę świateł + jakiś koreczek = 13-14l/100km, wg mnie nic nadzwyczajnego...
Wyjedź spod domu na drogę poza miasto, zrób z 10-20km z prędkością 70-90km/h i spalanie powinieneś mieć 6,5-7l/100km Jeśli będzie znacząco wyższe to coś może być na rzeczy...
Komentarz
-
-
Ja od dwóch tygodni siedzę w domu i moja "trasa" składa się najczęściej z odcinków 2+0,5+2km. Do tego podczas parkowania walka z kopnym śniegiem. I po takiej "trasie" MFA wskazuje mi średnie spalanie 20-24l :shock: Ale 35km z 15km miasta stołecznego i 20km trasy podmiejskiej daje 8,5-9l. Idąc dalej: 25km trasy podmiejskiej to 7-7,5l. A z 250km takiej jazdy średnia to około 11l :x . Więc jeśli jeździsz krótkie odcinki to te 13-14l jest całkiem normalne...
Komentarz
-
-
rafal0110, Odkąd zmieniłem robote i zamias 8km mam teraz 3 i żadnej sensownej długiej spokojnej prostej to z 10l zimą podskoczyło mi na 12l a ostatnie to prawie 13 wyjdzie. Dodam , że po pracy jeszcze trochę kręce się po parkingach, gdzie 1 i 2 bieg to max. W trasie przy takiej samej pogodzie 6.5 tak na średnio bez szaleństw.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciejrutkowskiWitam moja skoda pali w cyklu miejskim 13-15lsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz