Nawet nie wiedziałem, że to tak dziala :idea:
[O1] Vag odczyt z grupy 19 - octavia 1.9 TDI
Zwiń
X
-
[O1] Vag odczyt z grupy 19 - octavia 1.9 TDI
W moim samochodzie (octavia 97r. 1.9TDI 90KM) odczyt wygląda tak
piston sens start 0,740 dla dozwolonych (0.5 - 0.97)
piston sens stop 0,000 dla dozwolonych (4.15 - 4.740)
Czy ktoś miał podobne wskazania czy może dla tego modelu to jest normalne wskazanie ?
Dodam że ostatnio (w te duże mrozy) spalił mi 7.5l/100km wcześniej palił około 5.5l/100km, oraz że padnięty jest czujnik temperatury paliwa.
-
-
rafaldo, a na jakich odcinkach masz to spalanie na poziomie 7,5 l/100km ? Liczyłeś spalanie czy z komputera?...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Spalanie jest tu drugorzędną sprawą ale samochód ma przejechane 220kkm oczywiście wyliczane na podstawie tankowania , jeżdżę na krótki odcinkach po 10km , parę razy się zakopałem w śniegu , na poprzednim baku w mniejsze mrozy ok -10 spalanie około 5.7l/100km.
Zdziwiła mnie ta wartość zerowa w grupie 19 , ale nie udało mi się znaleźć żadnej sensowej informacji oprócz takiej że dotyczą te wartości pompy wtryskowej oraz może wpływać na spalanie.
Komentarz
-
-
ja mam 216 kkm na budziku, a spalaniem się nie przejmuj. Zakopiesz się to trochę więcej Ci spali, a po drugie nie wiem czy rano grzejesz auto zanim ruszysz? Ogrzewane szyb i nawiew, a w tym czasie odśnieżanie, niby nic a zawsze coś No i inaczej wygląda spalanie na odcinku 10 km, a np. 350 km Zrób jeszcze raz pomiar, może to było chwilowe i teraz masz prawidłowe wartości....nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
Jestem w trakcie 2 pomiaru (aktualnie 250km na 1/4 baku), samochód mam garażowany zatem zwykle mija jakaś minuta zanim ruszę może dwie nawiew teraz to na 1 biegu i ogrzewania na maxa , ogrzewania szyb nie stosuje.
Dodatkowo dodam że miałem odpięty akumulator na 8-10h jak się ładował nie wiem czy komputer ma jakieś "wyuczone" dawki paliwa i musi po takim zerowaniu na nowo się "nauczyć".
Komentarz
-
Komentarz