Wiem,że jest trochę czasu do używania klimy ,ale chciałbym mieć wiedzę już teraz. Otóż klimatyzacja 2 strefowa, szczelna,elektrycznie wszystko OK, podłączona do kompa nic nie pokazuje,żadnych usterek. Jak byłem u gościa co zajmuje się klimatyzacjami to stwierdził,że za dużo jest freonu i spuścił trochę,ale dalej nic .Po prostu nie chłodzi. Czy jak stwierdził ten gość za dużo freonu to może mieć winę zawór od ciśnienia? Jakie macie zdanie w tym temacie proszę o odpowiedź.
Jak byłem u gościa co zajmuje się klimatyzacjami to stwierdził,że za dużo jest freonu i spuścił trochę,ale dalej nic .Po prostu nie chłodzi. Czy jak stwierdził ten gość za dużo freonu to może mieć winę zawór od ciśnienia?
Przecież auto mas na gwarancji. Po co jeździsz po warsztatach?
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Juz zapomniałem o gwarancji ona jest z 2004 grudzien model 2005 po faceliftingu.
haha , nieźle.. ad:
O2 po liftingu to są te najnowsze kolego , z takimi brzydkimi ogromnymi światłami z przodu , ze ślicznym napisem octavia żeby się nie pomylić z innym samochodem :diabelski_usmiech
Te swiatła nie sa takie brzydkie ,a spreżarka tego własnie nie wiem czy sie wlacza dioda na przycisku sie zapala
[ Dodano: Sro 17 Lut, 10 15:04 ] leszekmw, octawie z 2004 roku miały taki gril prostokątny a ja mam też 2004 ale już lampy tak jak na twoim avatarze czyli to też jest jakiś facelifting tak czy nie ?A sprężarka nie włącza sie ale elktryk powiedział że prądy wszystkie do niej dochodzą i elektrycznie jest OK.
leszekmw, octawie z 2004 roku miały taki gril prostokątny a ja mam też 2004 ale już lampy tak jak na twoim avatarze
no teraz to dopiero namieszałeś :szeroki_usmiech . może vin podaj to Ci się sprawdzi jakie masz auto :diabelski_usmiech
co do klimy - podjedź do tego elektryka i niech podłączy sprężarkę na krótko , gdy się nie załączy znaczy się się sprężarka zepsuta .
i teraz są pytania - ile czasu masz auto , czy kiedykolwiek Ci ta klima chodziła :?:
Ja mam podobny problem w O2 2005 rok, 1.6 MPI. Jeszcze jesienią na pewno klima działała. Ostatnio chciałem ją "przedmuchać" i nic. Kontrolka się pali, ale temperatura powietrza wylatującego z kratek się nie zmienia. Nie wiem czy działa sprężarka. Czy można to sprawdzić jakoś organoleptycznie?
I czy mogło coś się schrzanić w klimie przez te koszmarne mrozy? Np jakiś płyn zamarzł i się teraz nie chłodzi
(proszę się nie śmiać jak napisałem jakieś bzdury bo ja się nie znam na tym)
Ja mam podobny problem w O2 2005 rok, 1.6 MPI. Jeszcze jesienią na pewno klima działała. Ostatnio chciałem ją "przedmuchać" i nic. Kontrolka się pali, ale temperatura powietrza wylatującego z kratek się nie zmienia. Nie wiem czy działa sprężarka. Czy można to sprawdzić jakoś organoleptycznie?
I czy mogło coś się schrzanić w klimie przez te koszmarne mrozy? Np jakiś płyn zamarzł i się teraz nie chłodzi
(proszę się nie śmiać jak napisałem jakieś bzdury bo ja się nie znam na tym)
A jaką miałeś temp. zewnetrzną w chwili tetowania klimy....kilka postów wyżej koledzy sygnalizowali że załaczy się gdy będzie przynajmniej +5 stC..... bedzie dobrze.... nie panikuj.... 8)
Sorry za zamieszanie z tym FL przy mojej O2. Data produkcji grudzień 2004.Po VIN-ie ona jest z 2005 roku.Mam ją od roku i poprzednie gorące lato klimatyzacja była ok.Dopiero pod koniec lata przestała chłodzić. Odpuściłem temat bo jesień była za pasem.No a teraz to już czas coś z tym zrobić. Wizyta u gościa od klimatyzacji ujawniła za duże ciśnienie gazu i trochę spuścił ale nadal nie chłodziła.W przyszłym tygodniu będę u elektryka i podłączy ją na krótko i wtedy zobaczymy co dalej.
Komentarz