Klimatyzacja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jafo24
    Classic
    • 2008
    • 36

temperatura +7, włączam klimatyzację, obroty silnika idą w górę, spalanie o 0.3l też w górę, ale nie chłodzi ,no może minimalnie zmniejszyła się temperatura dmuchanego powietrza.
    Czy te objawy świadczą o tym, że sprężarka działa? (nie znam się więc proszę bez głupich komentarzy)
    a jak działa to co to może być. Czy jest szansa, że wystarczy wymienić czynnik chłodzący?

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez jafo24
      temperatura +7, włączam klimatyzację, obroty silnika idą w górę, spalanie o 0.3l też w górę, ale nie chłodzi ,no może minimalnie zmniejszyła się temperatura dmuchanego powietrza.
      Czy te objawy świadczą o tym, że sprężarka działa? (nie znam się więc proszę bez głupich komentarzy)
      a jak działa to co to może być. Czy jest szansa, że wystarczy wymienić czynnik chłodzący?
      Klimatyzacja to nie lodówka. Do jakiej temperatury chcesz zejść?
      +7 stopni na dworze to po co klimatyzacja?
      Proszę ludzie nie panikujcie. Poczekajcie aż się ociepli.

jafo24, powinno byc wszysko OK. Silnik podniósł obroty bo dostał opór ze spreżarki klimatyzacji.
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• jafo24
        Classic
        • 2008
        • 36

panikuje bo próbuje ustalić na co kasę będę musiał wydać na wiosnę ;-).

Komentarz

• kecaj
          RS
          • 2009
          • 1511
          • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez jafo24
          panikuje bo próbuje ustalić na co kasę będę musiał wydać na wiosnę ;-).
          Być może nie będziesz musiał. Wszystko widzisz w czarnych kolorach? :evil: Wiosna idzie. :szeroki_usmiech
          Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• radik79
            Ambiente
            • 2008
            • 222
            • Octavia III (5E3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez baca10
            MIKI2, u mnie w klimie bylo

9481748 - Czujnik wysokiego ciśnienia
            B10AE 14 [008] - Przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy

pojechalam do ASO, wymienili czujnik i posprawie, moze u ciebie jest to samo
            ... skąd wiedziałaś że masz takie błędy w klimatyzacji?
            Miałaś jakieś objawy podczas użytkowania klimy?
            Masz climatronica i w końcu na czym polegała naprawa, bo ja mam też tą przypadłość.

Pozdrawiam,
            ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• baca10
              RS
              • 2009
              • 6225

Zamieszczone przez radik79
              Zamieszczone przez baca10
              MIKI2, u mnie w klimie bylo

9481748 - Czujnik wysokiego ciśnienia
              B10AE 14 [008] - Przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy

pojechalam do ASO, wymienili czujnik i posprawie, moze u ciebie jest to samo
              ... skąd wiedziałaś że masz takie błędy w klimatyzacji?
              Miałaś jakieś objawy podczas użytkowania klimy?
              Masz climatronica i w końcu na czym polegała naprawa, bo ja mam też tą przypadłość.

Pozdrawiam,
              kolega podloczyl mi Vag-a zrobil diagnostyke, klime mam manualna, czujnik dostal zwarcie i nie zalanczalo klimy, a wszysko zaczelo sie od brania oleju, braku mocy, pelna historia w dziale nasze auta "Moja Niunia"

Komentarz

• radik79
                Ambiente
                • 2008
                • 222
                • Octavia III (5E3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

... mam nadzieję, że u mnie też jest obecnie spadek mocy

A tak poważnie, pojechałaś do ASO i powiedziałaś im, że masz błąd w klimatyzacji, czy to właśnie wyszło przy okazji brania oleju i spadku mocy?

ASO robiło jakiś problem z wymianą?

U mnie jedynie kilka razy wystąpił "restart" klimy, tzn. wyłączyła się i po chwili wróciła do ustawień.

Pozdrawiam,
                ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• baca10
                  RS
                  • 2009
                  • 6225

radik79, pojechalam do ASO z inna usterka o klimie wspomnialam ze podczas diagnostyki to wyszlo, oni zrobili ponownie diagnostyke, potwierdzili fakt i zajeli sie naprawa Problemu nie robili przy okazji wyszlo jeszcze ze mam do wymiany syrene z klaksonu co tez wymienili bez problemu

Komentarz

• MIKI2
                    Classic
                    • 2010
                    • 13

No i stało się.Po dogłębnym sprawdzeniu okazało się,że padnięta jest sprężarka. Próbowałem już szukac w internecie,ale jest tego tyle ,że głowa boli. Podają jakieś numery a skąd ja mam wiedziec ,która spręzarka pasuje do mojej O2. Jak sobie z tym poradzic. :?:
                    02 1,6 MPI ELEGANCE HATCHBACK,CZARNE CACKO

Komentarz

• miroA3
                      Classic
                      • 2008
                      • 35

ETKA , twoj VIN i masz dokladnie jaka "siedzi " w aucie
                      takiej szukasz

w octavi 2/golf5/ a3 8p sprezarka klimatyzacji pracuje caly czas
                      nie ma tak jak wczesniej ze przy ok ponizej +5st jej sie nie dalo wlaczyc
                      zeby zapobiec naglym spadkom mocy VAG wymyslil to sobie tak ze ona pracuje caly czas, rowniez w zimie ale w trybie ECO na tak zwanym biegu jalowym, nie jest w ogole obciazona
                      ale.. to jest najwazniejsze, nie wolno dopuscic do tego zeby nie bylo czynnika itd bo jest ona smarowana
                      jesli nie bedzie czynnika w ukladzie, a jak widac sprzezarka caly czas pracuje to nam po miesiacu padnie

w starej octavii, golfie 4/a a3 8l jak nie bylo czynnika to sprezarki sie nie dalo wlaczyc i tyle, ale duzo bardziej obciazala ona samochod przy wlaczeniu

Komentarz

• MIKI2
                        Classic
                        • 2010
                        • 13

Słuchaj miroA3, a te numery ktore oni podaja 1KO ,PXE i inne to nic nie znaczą.Rozumiem,że szukac tylko podając cały VIN.

Komentarz

• miroA3
                          Classic
                          • 2008
                          • 35

nie mam ETKi ze skoda niestety, ale ktos u was na forum na pewno ci to rozkoduje
                          wspisujac w ETKA-ce twoj VIN podswietla Ci tylko i wylacznie czesci montowane w twoim aucie

np u mnie w A3 2004 jest 1K0 820 803 J DENSO , ktora pozniej zostala zastapiona 1K0 820 859 F

jak widac sa to czesci uniwersalne do budy golfa 5 bo na poczatku nr czeci nie ma 8P (A3) tylko jest 1K0 (golf 5)
                          ale te sprezarki sa stosowane przy silniku 2.0TDI

niestety nie wiem co bedzie u Ciebie,
                          w A3 1.6 jest 1K0 820 859 S denso

Komentarz

• marekzu
                            L&K
                            • 2007
                            • 1412
                            • Superb II combi (3V5)

wez lusterko , latarke i odczytaj numer ze sprezarki albo podaj VIN - prawdobodobnie bedzie ten z S na koncu

Komentarz

• MIKI2
                              Classic
                              • 2010
                              • 13

Jest z L na końcu 1KO 820 803 L. Tego będę szukał .Zobaczę czy mi się uda i za ile :?:

[ Dodano: Pon 12 Kwi, 10 14:01 ]
                              Witam po długim czasie. Półtora miesiąca upłynęło aż otrzymałem dobrą i sprawną sprężarkę,którą szukałem. Szok jeżeli chodzi o kupowanie na Allegro. Dopiero za trzecim podejściem otrzymałem sprawną mimo ze sprzedający zapewniali o 100 procentowej sprawności sprężarki. Kosztowało mnie to 450 zł plus 50 zł przesyłka. Sprężarka założona i wszystko jest OK. Przestrzegam przed kupowaniem na Allegro od sprzedających,którzy mają negatywne opinie!!

Komentarz

Pracuję...